Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Izraēla pārtrauc sadarbību ar ANO Cilvēktiesību padomi

Izraēlas Ārlietu ministrija pirmdien nākusi klajā ar paziņojumu, ka tā pārtrauc sadarbību ar ANO Cilvēktiesību padomi, kura pagājušajā nedēļā nolēma izmeklēt izraēliešu kolonistu apmetnes. Oficiāli Izraēla par savu lēmumu Cilvēktiesību padomi vēl nav informējusi.

Jāatgādina, ka ANO Cilvēktiesību padome ceturtdien pieņēma rezolūciju, kurā dots rīkojums izmeklēt, kā Izraēlas ebreju kolonistu apmetnes ierobežo vai varētu ierobežot palestīniešu tiesības. Rezolūcija tika pieņemta ar 36 balsīm par un desmit atturoties. Pret balsoja tikai ASV.

Iepazīstinot ar rezolūciju, Pakistānas vēstnieks kritizēja Izraēlas lēmumu izvērst ebreju kolonistu apmetņu celtniecību okupētajās teritorijās, paziņojot, ka šādi tiek pārkāptas starptautiskās humānās tiesības un cilvēktiesības. "Šī rezolūcija tiecas atbildēt uz humāno [tiesību] un cilvēktiesību izaicinājumiem, ko radījusi šī pretlikumīgā Izraēlas prakse okupētajās teritorijās," norādīja vēstnieks. Rezolūcijā Izraēla aicināta nākt klajā ar nopietniem pasākumiem, piemēram, ieroču konfiskāciju, lai novērstu vardarbību no ebreju kolonistu puses.

Izraēlas lēmums izvērst ebreju kolonistu apmetņu celtniecību okupētajās teritorijās ir izraisījis asu kritiku starptautiskajā sabiedrībā, kura šādu rīcību uzskata par pretlikumīgu. 19.martā ANO augstākā komisāre cilvēktiesību jautājumos Navi Pilaja paziņoja, ka Izraēlas kolonistu apmetņu izplešanās ir cieši saistīta ar vardarbību un citām problēmām palestīniešu teritorijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits