Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Japānā ārkārtējais stāvoklis pagarināts līdz maija beigām

Japānā pandēmijas dēļ izsludinātais ārkārtējais stāvoklis pagarināts līdz 31.maijam, pirmdien paziņojis premjerministrs Sindzo Abe.

Jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai ārkārtējais stāvoklis Japānā tika izsludināts 7.aprīlī. Sākotnēji tas attiecās uz Tokiju un sešiem reģioniem, bet vēlāk tika noteikts visas valsts teritorijā.

Sākotnēji bija plānots, ka ārkārtējais stāvoklis būs spēkā līdz 6.maijam, taču valdība secināja, ka to nepieciešams pagarināt. Pagarinājumu atbalstīja arī eksperti, kas konsultē valdību, un reģionu gubernatori.

Japānā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā 15 000 cilvēku, no kuriem 510 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19. Salīdzinot ar ASV un vairākām Eiropas valstīm, Covid-19 uzliesmojums Japānā ir mērens.

Ārkārtējais stāvoklis ļauj reģionu gubernatoriem mudināt iedzīvotājus palikt telpās un uzņēmumiem pārtraukt darbu, taču nekādi soda mēri nav paredzēti un arī juridiska spēka šiem ieteikumiem nav.

Gaidāms, ka valdība aicinās iedzīvotājus vīrusa smagāk skartajos reģions turpināt ievērot sociālo distancēšanos, taču muzejiem, bibliotēkām un vairākām citām iestādēm tiks ļauts atsākt darbu.

Reģioniem būs atļauts atvieglot ierobežojumus, kas attiecas uz uzņēmu darbību un cilvēku pulcēšanos, bet iedzīvotāji joprojām tiks aicināti neceļot ārpus saviem reģioniem. Bāru un naktsklubu īpašnieki tiks mudināti arī turpmāk paturēt slēgtus savus uzņēmumus.

Kad durvis vērs skolas, no kurām daudzas slēgtas kopš marta, joprojām nav zināms.

Abe paziņoja, ka eksperti izvērtēs situāciju ap 14.maiju, kad varētu tikt atcelti vairāki ierobežojumi, ja situācija reģionos to atļaus.

Top komentāri

jānis
j
Japāņi gan bailīgie, vajag ņemt par paraugu izcilo Latviju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits