Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Japāna dāvina Taivānai vairāk nekā miljonu AstraZeneca vakcīnas devu

Taivānā piektdien nogādāts vairāk nekā miljons AstraZeneca Covid-19 vakcīnas devu, ko Taivānai uzdāvinājusi Japāna, pavēstīja abu valstu amatpersonas.

Japānas solis saniknojis Pekinu, kas demokrātisko Taivānu uzskata par savu teritoriju un vēlas panākt salas diplomātisko izolāciju.

"Mēs esam saņēmuši lūgumus no dažādām valstīm un reģioniem piegādāt vakcīnas," žurnālistiem Tokijā sacīja Japānas ārlietu ministrs Tosimicu Motegi. "Šobrīd mēs esam pabeiguši pasākumus saistībā ar Taivānas lūgumu, un mēs bez maksas piegādāsim 1,24 miljonus Japānā ražoto AstraZeneca vakcīnu."

Taivāna pauda gandarījumu par šo soli, vienlaikus uzsverot, ka abām valstīm ir kopīgas "brīvības un demokrātijas universālās vērtības".

Taivānas veselības ministrs Čeņs Šidžuns vēlāk apstiprināja, ka vakcīnas ir saņemtas.

"Šī ir lielākā vakcīnu partija, ko mēs esam saņēmuši, un es uzskatu, ka tās būs ļoti noderīgas mūsu vispārējos pandēmijas apturēšanas centienos," sacīja ministrs.

Pekina apsūdz Taivānā valdošo Demokrātisko progresīvo partiju, ka tā "politiskās manipulācijas stāda augstāk par cilvēku dzīvībām", atsakoties pieņemt Ķīnas vakcīnas, vēsta ziņu aģentūra Siņhua.

Taivānas prezidente Cai Inveņa savukārt pārmet Ķīnai, ka tā iejaukusies Taivānas centienos nodrošināt Pfizer vakcīnas, ko reģionā izplata Šanhajā bāzētais farmācijas uzņēmums.

Japānas dāvinājums saņemts laikā, kad Taivāna reģistrēts straujš injicēšanās gadījumu kāpums.

Inficēšanās gadījumu skaits Taivānā sasniedzis 10 000, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits - 187.

Taivāna dažu mēnešu laikā vēlas izvērst masu vakcinācijas programmu, katru nedēļu injicējot miljonu devu, tomēr vakcīnu krājumus tai izdodas sarūpēt ar grūtībām.

Valsts ar 23,5 miljoniem iedzīvotāju pasūtījusi 30 miljonus devu, bet līdz Japānas dāvinājuma saņemšanai tā bija saņēmusi 26 600 AstraZeneca devu un 150 000 Moderna devu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits