Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Japānā jauniesauktais nošauj divus karavīrus

Japānas mācību poligonā, kādam jauniesauktajam atklājot uguni, trešdien nošauti divi karavīri, bet trešais guvis ievainojumus, ziņo Japānas armija.

Jauniesaukto mācību laikā "viens no Pašaizsardzības spēku kandidātiem atklāja uguni uz trim darbiniekiem", informēja armija.

Vietējā policijā atklāja, ka citi karavīri notikuma vietā aizturējuši 18 gadus veco jauniesaukto.

Vardarbīgi noziegumi Japānā notiek reti, un ieroču aprite ir stingri kontrolēta. Tomēr pēdējā gada laikā valsti satricinājuši vairāki incidenti.

2022.gada jūlijā kampaņas pasākuma laikā tika nošauts bijušais premjerministrs Sindzo Abe.

Šonedēļ bija paredzēta pirmā tiesas sēde lietā pret Abes slepkavībā apsūdzēto Tecuju Jamagu, tomēr to atcēla, jo tiesas ēkā tika saņemts aizdomīgs sūtījums, kurā gan sprāgstvielas netika atrastas. Sūtījumā bija vairāku tūkstošu cilvēku parakstīta petīcija ar aicinājumu tiesai būt pielaidīgai pret apsūdzēto.

Vīrietis, kurš sašāva Abi no aizmugures ar paštaisītu ieroci, negaidīti izpelnījies sabiedrības līdzjūtību, jo pēc aizturēšanas policistiem apgalvojis, ka dusmojas uz pretrunīgi vērtēto Apvienošanās baznīcu, ar kuru, viņaprāt, Abe ir saistīts. Vīrietis stāstījis, ka viņa māte ziedojusi lielas naudas summas šai organizācijai, kas viņu izputinājusi.

Savukārt aprīlī pašreizējais Japānas premjerministrs Fumio Kisida tika evakuēts no kampaņas pasākuma, kur tika iemests sprādzienbīstams priekšmets.

Incidents notika pirms G-7 valstu līderu sanāksmes Hirosimā un izraisīja aicinājumus pastiprināt drošību.

Pagājušajā mēnesī Nagano reģionā aizturēja kādu vīrieti, kurš vairākas stundas vicināja nazi un šāva uz garāmgājējiem, nogalinot četrus cilvēkus, no kuriem divi bija policisti. Tiek ziņots, ka viņš ir vietējās pašvaldības priekšsēdētāja dēls.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits