Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Japānā otro dienu taifūna dēļ atcelti lidmašīnu un vilcienu reisi

Japānā piektdien otro dienu taifūna dēļ atcelti desmitiem lidmašīnu un vilcienu reisi, Klusā okeāna piekrasti plosa spēcīgs vējš un lietus un vairāk nekā 4000 mājokļu traucēta elektroapgāde.

Iedzīvotāji brīdināti par spēcīgu vēju, lietusgāzēm, iespējamiem plūdiem un zemes nogruvumiem.

Prognozēts, ka taifūns "Ampil" vakarā sasniegs ūdeņus netālu no Tokijas, tad turpinās virzīties uz ziemeļiem un naktī uz sestdienu plosīsies Kanto un Tohoku reģionos. Piektdienas rītā taifūns virzījās uz ziemeļiem ar ātrumu 20 kilometri stundā, paziņoja Japānas Meteoroloģijas aģentūra.

Gaidāms, ka "Ampil" centrs nesasniegs sauszemi un līdz svētdienai taifūns vājināsies līdz tropiskai vētrai.

Piektdien visu dienu nekursēs ātrvilcieni starp Tokiju un Nagoju. Atcelti arī daudzi vilcienu reisi valsts ziemeļaustrumos vai arī vilcieni brauc lēnāk.

Aviokompānija "All Nippon Air" piektdien atcēlusi 335 iekšzemes un starptautiskos lidojumus un vēl vairāk plānots atcelt sestdien, tādējādi ietekmējot aptuveni 72 000 pasažieru. Savukārt aviokompānija "Japan Airlines" līdz šim ir atcēlusi 361 reisu. Lidojumu atcelšana skārusi aptuveni 57 000 cilvēku ceļojumu plānus.

Reisi atcelti divās Tokijas lidostās, Hanedā un Naritā, kā arī Kansai, Osakas un Čubu lidostās.

Satiksme var tikt daļēji slēgta arī uz vairākām automaģistrālēm.

Saīsināts arī Tokijas Disnejlendas darba laiks, un uzņēmums "Yamato Transport", kas Japānā nodrošina kompānijas "Amazon" un citu uzņēmumu piegādes, paziņoja, ka piektdien un sestdien Tokijā un tuvākajos rajonos piegādes netiks veiktas.

Cilvēki tiek brīdināti turēties tālāk no upēm un pludmalēm un uzmanīties no spēcīgā vēja, kas var nest pa gaisu priekšmetus.

Veikalos tiek izpirkti pārtikas produkti.

Japānā pašreiz ir brīvdienas, kad miljoniem cilvēku, ievērojot simtiem gadu senu tradīciju, apmeklē savas dzimtās vietas, lai izrādītu godu senču gariem un tiktos ar radiniekiem.

Pirms dažām dienām Japānas ziemeļus skāra tropiskā vētra "Marija", atnesot spēcīgus nokrišņus un izraisot gaisa satiksmes traucējumus.

Pagājušajā mēnesī publicēts pētījums, ko veica zinātnieki no Singapūras un ASV universitātēm, liecina, ka klimata pārmaiņu dēļ taifūni šajā reģionā veidojas arvien tuvāk piekrastei, straujāk pieņemas spēkā un ilgāk plosās virs sauszemes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits