Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Japānā puiku par sodu izsēdina mežā; viņš tur izdzīvo teju nedēļu

Japānā, Hokaido salā, piektdien pēc vairāku dienu uzturēšanās lāču apdzīvotā mežā atrasts izdzīvojis septiņus gadus vecs puika, kuru vecāki tur bija atstājuši, tādējādi sodot par blēņošanos, vēsta ārvalstu mediji.

Septiņus gadus vecais Jamato Tanuka pēc šī skarbā pārbaudījuma bijis izbadējies, taču citādi viņam nekas nav kaitējis. Lai gan aizvadītajā nedēļā šajā apvidū caurmērā bijuši vien daži grādi virs nulles, zēns nav nosalis, jo patvērumu bija atradis kādas militāras bāzes būdā, un tuvumā bijusi pieeja dzeramajam ūdenim. Būda atradusies apmēram 5,5 kilometrus no vietas, kur vecāki zēnu atstājuši.

Zēns ģimenes izbraukuma laikā esot ar akmeņiem apmētājis automašīnas un cilvēkus, par ko vecāki viņu nolēmuši pārmācīt, izsēdinot uz kalnaina meža ceļa un aizbraucot prom. Viņi atgriezušies pēc neilga laika, bet aptvēruši, ka bērns pazudis. Par šo rīcību viņi, protams, izpelnījušies plašu sabiedrības neizpratni. Puikas tēvs pie slimnīcas, kur pārbaudīta bērna veselība, kameru priekšā izteicies nožēlu par "pārmērīgo" rīcību.

"Pirmā lieta, ko es pateicu savam dēlam, bija "man ļoti žēl par to, ko tev manis dēļ nācās pārciest," viņš teicis. Tāpat zēna tēvs atvainojies glābšanas dienestiem, zēna skolas darbiniekiem un policijai.

Lieki piebilst, ka likumsargi apsver vēršanos pret zēna vecākiem par nolaidību, tāpat sociālajos tīklos daudzi iedzīvotāji pieprasījuši viņus sodīt par nodarīto bērnam, kuru izglābusi izturība un veiksme.

Top komentāri

pārcilvēks
p
Nu tādi puikas, kas ar akmeņiem apmētā automašīnas un cilvēkus, izdzīvos ne tikai mežā, bet arī neapdzīvotā tuksnesī....
Bet
B
Hokaido salā dzīvo norūdīti tipi; tēvs puiku pareizi izmācija / trenneja. Bet to jau nesaprast gejropeistiem.
bērnu tiesības
b
Lielbritānijā tā japāņu ģimenīte pazaudētu to puiku uz visiem laikiem.. būtu jātaisa cits
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits