Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Jaunais gads pasaulē sagaidīts gan ar vērienīgām svinībām, gan bažām par terora draudiem

Jaunais 2016.gads pasaulē sācies ar gan ar vērienīgām svinībām, krāšņu uguņošanu un gaismas izrādēm, gan nopietnām bažām par iespējamiem terora aktiem vairākās Eiropas lielpilsētās.

Briselē saskaņā ar pilsētas mēra Ivo Majēra lēmumu, kas bija balstīts uz iespējamo draudu analīzi, bija atcelta Jaungada uguņošana.

Arī Parīze šoreiz iztika bez oficiālā svētku salūta, rajoni ap Eifeļtorni un Elizejas laukiem Jaungada naktī bija norobežoti, bet Triumfa arka bija izgaismota, kā šajos svētkos ierasts.

Minhenē pirms gadumijas no divām dzelzceļa stacijām tika evakuēti cilvēki, reaģējot uz "draudzīgu izlūkdienestu informāciju par konkrētiem terora draudiem", proti, bažām par spridzinātāju pašnāvnieku rīkotu uzbrukumu. Dažas stundas vēlāk stacijas atkal tika atvērtas. Kā paziņojusi policija, draudi saistīti ar džihādistu grupējumu Islāma valsts.

Berlīnē Jaunā gada sagaidīšana norisinājās bez īpašiem starpgadījumiem, lai gan to nedaudz aptumšoja ziņas no Minhenes. Pilsētas varas iestādes veica pastiprinātus drošības pasākumus tradicionālajā svinību rajonā - Brandenburgas vārtu apkaimē, cita starpā neļaujot turp doties cilvēkiem ar lielām mugursomām vai citiem nesamajiem.

Par lielāku drošības dienestu klātbūtni Jaungada svinību laikā bija gādāts arī Londonas, Romas un Ņujorkas ielās.

Londonā, kur Jaungada naktī ļaudis pulcējās vērot uguņošanu Temzas krastos, drošības uztturēšana bija uzticēta 3000 policistiem.

Maskavā Vecā gada pēdējā dienā bija slēgts Sarkanais laukums, skaidrojot to ar tradicionālā Zilās uguntiņas koncerta filmēšanu. Krievijas galvaspilsētas centrā bija ierobežota satiksme pa vairākām ielām, bet drošību uzraudzīja aptuveni 15 000 policisti.

Austrālijā apmēram miljons cilvēku gadumiju sagaidīja, vērojot uguņošanu pie Sidnejas opernama.

Arī Ņujorkas Taimskvērā uz Jaunā gada sagaidīšanu bija pulcējušies aptuveni miljons cilvēku, tikmēr Ņujorkas štata Ročesterā uguņošana tika atcelta saistībā ar bažām par Islāma valsts plānotu uzbrukumu restorānam un bāram.

Riodežaneiro iedzīvotāji šai naktī varēja vērot īpaši krāšņu uguņošanu no baržām iepretī Kopakabanas pludmalei.

Tikmēr Ķīnā vienas no lielākajām gadumijas svinībām Šanhajas promenādē tika atceltas drošības apsvērumu dēļ, jo pērn šai laikā tur drūzmā zaudēja dzīvību 36 cilvēki.

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

    Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits