Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunzēlande paziņo par atkārtotu uzvaru cīņā ar Covid-19

Jaunzēlandei vēlreiz izdevies gūt uzvaru cīņā ar jauno kornavīrusu un valstī vairs nav neviena aktīva Covid-19 gadījuma, trešdien paziņojis veselības ministrs Kriss Hipkinss.

Iepriekš Jaunzēlandei izdevās noturēties vairāk nekā simts dienas bez lokāliem jaunā koronavīrusa transmisijas gadījumiem, līdz augustā valsti skāra jauns vīrusa uzliesmojums. Kopš tā laika tika atklāti 186 lokāli jaunā koronavīrusa transmisijas gadījumi, bet visi saslimušie ir atveseļojušies, paziņoja Hipkinss.

"Šī ir liela robežšķirtne. Jaunzēlandieši ar savu kolektīvo rīcību ir vēlreiz apspieduši vīrusu," sacīja ministrs. Taču viņš aicināja cilvēkus neatslābt, uzsverot, ka nepieciešama konstanta modrība un komandas darbs, lai būtu soli priekšā vīrusam.

Hipkinss sacīja, ka jaunzēladieši var tiešām lepoties ar to, ka viņiem otro reizi izdevies izskaust Covid-19, bet norādīja, ka saglabājas risks, ka vīruss var atgriezties.

Ministrs sacīja, ka augustā reģistrētais uzliesmojums šomēnes tiks oficiāli pasludināts par "slēgtu", ja nebūs jaunu gadījumu divus inkubācijas periodus.

Jaunzēlande trešdien paziņoja par trīs jauniem Covid-19 gadījumiem, bet neviens no tiem nebija lokālas transmisijas gadījums. Visi saslimušie bija iebraucēji no ārvalstīm.

Jauni lokāli transmisijas gadījumi Jaunzēlandē nav reģistrēti 12 dienas.

Jaunzēlandē kopumā reģistrēti 1505 Covid-19 gadījumi, tostarp 25 beigušies letāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits