Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Jaunzēlandē sācis darboties marihuānas tirdzniecības automāts

Jaunzēlandes pilsētā Oklendā uzstādīts automāts, kurā tiek pārdota smēķēšanai gatava marihuāna, vēsta britu laikraksts The Daily Telegraph.

Nacionāla organizācija marihuānas likumdošanas reformēšanai (Organisation for Reform of Marijuana Laws – NORML) iznomājusi standarta tirdzniecības automātu, taču nomainījusi ierastās uzkodas un dzērienus ar vienu gramu marihuānas paketēs. Devu ar marihuānu iespējams nopirkt par 20 Jaunzēlandes dolāriem (desmit britu sterliņu mārciņām).

Pēc NORML prezidenta Džuliana Krauforda vārdiem, automātam ir milzīga piekrišana un nedēļas nogalēs klubā Daktory, kur izvietots automāts, tiek pārdoti vairāki simti marihuānas iepakojumu.

Jāpiebilst, ka marihuānas izplatīšana Jaunzēlandē ir likumpārkāpums, par kuru paredzēts naudas sods vai arests. Tomēr, atbilstoši vietējai likumdošanai, marihuānas pārdošana, izmantojot automātu, nevar tikt pielīdzināta tirdzniecībai ar narkotikām, jo procesā nepiedalās dīleris, paskaidrojis Dž. Kraufords. Tomēr policija ir pa laikam pārbauda klubu, kurā uzstādīts aparāts.

Jaunzēlande ir viena no valstīm, liela daļa kuras iedzīvotāju neuzskata marihuānas smēķēšanu par nosodāmu – statistika liecina, ka regulāri marihuānu smēķē aptuveni 13% pieaugušo jaunzēlandiešu, atzīmē laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits