Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunzēlandes šāvējs noliedz savu vainu visās apsūdzībās

Austrālijas pilsonis Brentons Tarants, kurš 15.martā sarīkoja apšaudi divās mošejās Jaunzēlandes pilsētā Kraistčērčā, nogalinot 51 cilvēku, piektdien noliedza savu vainu visās viņam izvirzītajās apsūdzībās.

28 gadus vecais Tarants pašlaik ir ievietots Jaunzēlandes vienīgajā maksimālās drošības cietumā Oklendā. Parādoties Kraistčērčas Augstajā tiesā ar audiovizuālu sakaru starpniecību no cietuma, Tarants klusi sēdēja, kamēr advokāts Šeins Teits sacīja, ka viņa klients "nav vainīgs visās apsūdzībās".

Tarantam izvirzīta 51 apsūdzība slepkavībā, 40 apsūdzības slepkavības mēģinājumā un viena apsūdzība terora aktā.

Tiesā tika paziņots, ka Tarantam veiktos psihiskās veselības testos ir noskaidrots, ka viņš ir pieskaitāms un tiesājams. Ir gaidāms, ka viņš tiks tiesāts nākamgad.

"Nav nekādu problēmu attiecībā uz apsūdzētā piemērotību atzīt vai neatzīt savu vainu, instruēt advokātu, un tikt tiesātam. Tiesas noklausīšanās par viņa piemērotību nav nepieciešama," paziņoja tiesnesis Kamerons Menders.

Tiesas nama publikai pieejamās vietās bija ieradušies apmēram 80 izdzīvojušie un nogalināto radinieki, lai palūkotos uz apsūdzēto.

Tiesnesis Menders noteica, ka prāva sāksies nākamā gada 4.maijā. Teits sacīja, ka ir gaidāms, ka tā ilgs vismaz sešas nedēļas.

"Tiesa uzņemas novest nopietnas krimināllietas līdz prāvai gada laikā no aizturēšanas. Šīs lietas mērogs un sarežģītība padara to par izaicinājumu," sacīja Menders.

Top komentāri

ļuļa
ļ
kāpēc par šo balto psihopātu raksta vai katru nedēļu, bet ne ar vārdu nepiemin musulmaņu sarīkoto asinspirti šrilankā? tur līķu bija stipri vairāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits