Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kadafi ģimene lūdz tai atdot diktatora mirstīgās atliekas, kas izliktas apskatei tirgus saldētavā

Gāztā Lībijas diktatora Muammara Kadafi ģimene lūgusi atdot tai Kadafi mirstīgās atliekas, kas izliktas apskatei Misratas pilsētas tirgus saldētavā.

Paziņojumā, ko pārraidījis Sīrijas telekanāls "ArRai", Kadafi ģimene arī lūdz tai atdot arī viena no Kadafi dēliem Mutasima mirstīgās atliekas, Mutasims Kadafi līdz ar tēvu tika nogalināts ceturtdien Sirtē.

"Mēs aicinām Apvienotās Nācijas, Islāma konferences organizāciju un [cilvēktiesību aizstāvju organizāciju] "Amnesty International" panākt, lai Pagaidu pārejas nacionālā padome nodod mocekļu mirstīgās atliekas mūsu ciltij Sirtē un atļauj tai veikt apbedīšanas ceremoniju saskaņā ar islāma paražām un noteikumiem," teikts paziņojumā.

Kadafi mirstīgās atliekas atrodas Misratas pilsētas tirgus saldētavā, kur tās var apskatīt visi interesenti. Cilvēki stāv garā rindā un daudzi fotografējas pie gāztā diktatora līķa. Ir noteiktas atsevišķas stundas Kadafi mirstīgo atlieku apskatei vīriešiem un sievietēm ar bērniem.

Mirušais Kadafi ir novietots uz matrača. Viņš ir līdz vidum kails, uz viņa ķermeņa redzamas sažuvušas asinis, kā arī ložu radīti ievainojumi galvas kreisajā pusē, krūtīs un vēderā. Kadafi līķis tika aizvests uz Misratu, jo gāzto diktatoru sagūstīja un nogalināja kaujinieki no šīs pilsētas.

Lībijas pārejas laika valdības naftas lietu ministrs Ali Tarhuni piektdien paziņoja, ka Kadafi bēres ir atliktas par dažām dienām, līdz tiks panākta vienošanās par vietu, kur viņu apbedīt. "Es liku viņu pāris dienas turēt saldētavā," teica ministrs, šādu lēmumu skaidrojot ar vēlmi, "lai visi zinātu, ka viņš ir miris".

Jau ziņots, ka 69 gadus vecais Kadafi ceturtdien tika nogalināts savā dzimtajā pilsētā Sirtē. Lībijā februāra vidū sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muammara Kadafi režīmu, kurā gājuši bojā vairāki tūkstoši cilvēku. Kadafi nāca pie varas apvērsumā 1969. gadā, gāžot karali Idrisu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits