Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kadafi preses sekretārs noliedz ziņu par savu sagūstīšanu

Gāztā Lībijas diktatora Muammara Kadafi preses sekretārs Musa Ibrahims sestdienas vakarā noliedza ziņas, ka esot sagūstīts pie Kadafi dzimtās pilsētas Sirtes.

''Šī informācija ir meli un neatspoguļo patiesību," Ibrahims sacīja tiešraides telefona intervijā telekanālam "Ar-Rai". Šis Sīrijā bāzētais telekanāls ir kļuvis par ruporu Kadafi un viņa režīma pārstāvjiem.

Ibrahims sacīja, ka laikā, kad viņš it kā ticis sagūstīts, viņš bijis Sirtes frontes tuvumā kopā ar 23 Kadafi spēku cīnītājiem. "Mums vairāk nekā pusotru dienu uzbruka ļoti labi apbruņoti nemiernieki, un mūsu pusē bija kritušie," sacīja Kadafi preses sekretārs.

Lībijas Pagaidu pārejas nacionālās padomes spēku komandieri ceturtdien paziņoja, ka nemiernieki no Misratas pilsētas sagūstījuši Ibrahimu, kad viņš ar automašīnu mēģinājis aizbēgt no Sirtes, kur Kadafi lojālie spēki turpina pretošanos nemierniekiem. Dažās ziņās bija teikts, ka viņš bija pārģērbies par sievieti.  

Ziņas par Ibrahima sagūstīšanu drīz apšaubīja pat nemiernieku pārstāvji. "Mēs nevaram apstiprināt, ka viņš būtu sagūstīts," sacīja Misratas militārās padomes preses sekretārs.

Bijušā valsts telekanāla "Al-Libiya" vietne internetā piektdien ziņoja, ka "Musa Ibrahims nav sagūstīts". "Tās ir melīgas baumas ar mērķi novirzīt uzmanību no nemiernieku [..] sakāves [..] Sirtē," ziņoja "Al-Libiya" interneta vietne.

Sirte ir viena no pēdējām pilsētām, kur Kadafi spēki turpina pretošanos nemierniekiem, kas ir pārņēmuši varu Lībijā.

Ibrahims bija Kadafi režīma informācijas ministrs līdz 23.augustam, kad nemiernieki ieņēma valsts galvaspilsētu Tripoli. Viņš tieši nepiedalījās karadarbībā.

Pēc aizbēgšanas no galvaspilsētas Ibrahims turpināja nākt klajā ar paziņojumiem no nezināmas vietas Sīrijā bāzētajā telekanālā "Ar-Rai". Ibrahims pagājušonedēļ aicināja apņēmīgi cīnīties pret "aģentiem un nodevējiem", nosodīja NATO un tās "Lībijas aģentu" īstenotu "genocīdu" un kritizēja starptautisko sabiedrību par "bezdarbību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits