Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kadirovs aicina Zakajevu atgriezties dzimtenē

Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs aicinājis atgriezties dzimtenē čečenu separātistu sūtni Ahmedu Zakajevu, kurš dzīvo trimdā Lielbritānijā. Maskavai lojālais Čečenijas prezidents R.Kadirovs apsolījis, ka A.Zakajevam un citiem separātistu līderiem pēc atgriešanās Čečenijā nebūs jāraizējas par savu drošību.

"Visa pasaule redz, ka Čečenija nostājas uz kājām. Manuprāt, arī Ahmedam Zakajevam vajadzētu atvērt acis, objektīvi novērtēt situāciju un piekrist, ka Čečenijas labklājību un uzplaukumu nodrošinās nevis separātisms, bet gan vienotība ar Krieviju," ziņu aģentūrai Interfax pavēstīja R.Kadirovs. Viņš atgādināja, ka pirms iesaistīšanās politikā A.Zakajevs bija labs Čečenijas teātra aktieris. "Lūk, kur Zakajeva vieta, nevis Londonā, kur ar viņu manipulē," uzskata R.Kadirovs.

Čečenijas vadonis informē, ka desmitiem cilvēku jau esot atgriezušies no trimdas un apmetušies uz dzīvi Čečenijā. Kā piemēru viņš minēja bijušo Čečenijas separātistu valdības veselības ministru Umaru Hambijevu. Krievija pirms vairākiem gadiem centās panākt A.Zakajeva izdošanu no Lielbritānijas, jo viņš tika apsūdzēts par līdzdalību "bruņotā dumpī". Lielbritānija noraidīja Maskavas prasību un piešķīra A.Zakajevam politisko patvērumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits