Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kalmikijas līderim nākas taisnoties par tikšanos ar citplanētiešiem

Krievijā savdabīgu skandālu izraisījušas Kalmikijas reģiona līdera Kirsana Iļumžinova atklāsmes par tikšanos ar citplanētiešiem, jo deputāti ir noraizējušies, ka šo kontanktu laikā K.Iļumžinovs izpaudis citplanētiešiem Krievijas valsts noslēpumus. Valsts domes deputāts Andrejs Ļebedevs lūdzis Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu pārbaudīt šīs ziņas, kas radījušas šaubas par K.Iļumžinova garīgo veselību.


48 gadus vecais K.Iļumžinovs, kurš ir arī Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) prezidents, ir pazīstams kā ekscentrisks politiķis, tomēr paziņojums par tikšanos ar citplanētiešiem atklājis jaunas viņa personības šķautnes. Sensacionālo paziņojumu K.Iļumžinovs izteica intervijā Pirmā kanāla raidījuma vadītājam Vladimiram Pozneram. K.Iļumžinovs pavēstīja, ka viņa tikšanās ar ārpuszemes civilizācijas pārstāvjiem notikusi 1997.gada septembrī.


Sestdienas vakarā viņš atbraucis uz savu Maskavas dzīvokli, kad sākušies neparasti notikumi. «Palasīju grāmatu, paskatījos televizoru, jau iesnaudos, kad pēkšņi sajutu, ka balkons ir atvēries un mani kāds sauc,» atceras K.Iļumžinovs. Viņš izgājis uz balkona un ieraudzījis caurspīdīgu cauruli, kā arī citplanētiešus dzeltenos skafandros. Viņi pavēstīja, ka K.Iļumžinovam izrādīts īpašs gods: ārpuszemes civilizācijas pārstāvji uzņēmuši sakarus tikai ar īpašiem cilvēkiem, jo saziņai ar visu cilvēci vēl nav pienācis īstais laiks. K.Iļumžinovs atceras, ka saruna ar citplanētiešiem notikusi domu līmenī. «Es nebūtu tam noticējis, bet man bija trīs liecinieki: mans šoferis, ministrs un mans palīgs,» pilnā nopietnībā klāstīja K.Iļumžinovs.


A.Ļebedevs, kurš Valsts domē ievēlēts no Vladimira Žirinovska partijas, paudis satraukumu par K.Iļumžinova garīgo veselību. Viņš nosūtījis pieprasījumu D.Medvedeva administrācijai, lai noskaidrotu, vai K.Iļumžinovs ziņojis valsts vadībai par saviem sakariem ar citplanētiešiem. Deputāts ir noraizējies, ka citplanētieši no K.Iļumžinova varētu izvilināt valsts noslēpumus.


K.Iļumžinovs ir Kalmikijas prezidents jau kopš 1993.gada; FIDE vadībā viņš darbojas kopš 1995.gada. Viņa pozīcijas FIDE vadībā gan ir apdraudētas, jo uz šo posteni nolēmis pretendēt arī slavenais šahists Anatolijs Karpovs. Domājams, ka šis skandāls varētu kaitēt K.Iļumžinova reputācijai. Pagaidām viņš atturējies sniegt sīkākus paskaidrojumus par savām attiecībām ar citplanētiešiem. «Pozners pavaicāja. Es atbildēju. Ja vēl kādam ir jautājumi, arī cienījamajam deputātam Ļebedevam, esmu gatavs tikties un apspriest jebkuras tēmas,» aģentūrai Interfax pavēstīja K.Iļumžinovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits