Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kanādietis panāk nozagta telefona 7200 dolāru lielā rēķina anulēšanu

Kanādietis uzvarējis trīs mēnešus ilgā cīņā pret telekomunikāciju operatoru, lai viņam anulētu ceļojuma laikā Eiropā nozagtā mobilā telefona rēķinu 7200 Kanādas dolāru (3593 latu) apmērā, vēsta laikraksts Global News.

Kanādietim Stīvam Bevanam kādā jūlija naktī ceļojuma laikā Barselonā tika nozagts viedtālrunis iPhone 4S, autovadītāja apliecība un kredītkarte.

Pēc atgriešanās viesnīcā Bevans naktī veiksmīgi sazinājās ar savu banku Kanādā un bloķēja savu debetkarti un kredītkarti, taču viņam neizdevās sazvanīt mobilo sakaru operatoru TELUS uz norādīto starptautisko numuru.

Nākamajā dienā viņš vērsās ar iesniegumu Barselonas policijā, taču mobilo sakaru operatoru Bevanam izdevās sazvanīt tikai trīs dienas vēlāk, kad TELUS, fiksējot neparastu zvanu aktivitāti no telefona numura, bija jau to atslēdzis.

Taču 24 stundu laikā līdz numura bloķēšanai zaglis, uzlaužot telefona paroli, bija veicis vairāk nekā 200 zvanus uz Latviju, sagādājot Bevanam milzīgu telefona rēķinu.

Pēc atgriešanās TELUS apšaubīja, ka telefons ticis nozagts, nevis pārdots, un pieprasīja, lai Bevans apmaksā telefona rēķinu.

Pēc ilgstošām pārrunām mobilo sakaru operators piekritis atlaist 75% no telefona rēķina, taču atlikusī naudas summa tāpat veidoja nepilnus 2000 dolāru, ko Bevans atteicās apmaksāt.

Lai piespiestu Bevanu apmaksāt rēķinu, TELUS vairākkārt atslēdza sakarus un katru reizi iekasēja 35 Kanādas dolārus pakalpojuma atjaunošanai.

Nespējot atrast situācijai risinājumu, Bevans šonedēļ vērsās pie vairākiem vietējiem telekanāliem, izklāstot savu problēmu, kas izrādījās veiksmīga taktika.

"Viņi atsūtīja reportieri, kas mani nointervēja plkst.11 no rīta. TELUS piezvanīja plkst.15 pēcpusdienā," sacīja Bevans.

Galu galā mobilo sakaru operators atvainojies klientam par sagādātajām neērtībām, piekrita segt visu rēķinu, kā arī piedāvāja Bevanam jaunu telefonu un 250 dolāru kredītu sarunām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits