Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Karadžičs aizstāvēs sevi Hāgas tribunālā

Belgradā apcietinātais Bosnijas serbu vadonis Radovans Karadžičs pēc izdošanas Hāgas tribunālam plāno pats uzņemties savu aizstāvību, atdarinot bijušo Dienvidslāvijas prezidentu Slobodanu Miloševiču, kurš iesaistījās gadiem ilgās cīņās ar Hāgas tribunāla prokuroriem. "Viņam būs juristu komanda Serbijā, bet Hāgas tribunālā viņš pats sevi aizstāvēs.

Viņš ir pārliecināts, ka ar Dieva palīdzību viņam izdosies uzvarēt," ziņu aģentūrai Reuters teica R.Karadžiča advokāts Svetozars Vujačičs. S.Miloševičs pirms pāris gadiem nomira, nesagaidot tiesas sprieduma pasludināšanu. Paredzams, ka šoreiz Hāgas tribunāls mēģinās paātrināt tiesas prāvas gaitu.

Meklē arī Mladiču


63 gadus vecais R.Karadžičs ir apsūdzēts kara noziegumos, genocīdā un noziegumos pret cilvēci, ko viņa vadītie spēki pastrādāja Bosnijas kara laikā no 1992. līdz 1995.gadam. R.Karadžičs tiek vainots par etniskās tīrīšanas kampaņu pret Bosnijas musulmaņiem. Šīs kampaņas vadītājs bija Bosnijas serbu ģenerālis Ratko Mladičs, kurš joprojām nav notverts. Rietumvalstu līderi pauduši cerību, ka Serbija drīzumā apcietinās arī R.Mladiču. Abu vadoņu izdošana Hāgas tribunālam ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, lai Serbija turpinātu ceļu uz pievienošanos Eiropas Savienībai.

R.Karadžiča arests izraisījis serbu nacionālistu sašutumu, jo viņi uzskata R.Karadžiču par serbu tautas varoni. Belgardas centrā otrdien vakarā notika ap 200 nemiernieku sadursmes ar policiju. Nacionālisti apsūdzēja Serbijas valdību nodevībā. R.Karadžičs tika apcietināts pirmdien pēc vairāk nekā desmit gadu ilgas bēguļošanas. Pašlaik viņš gaida izdošanu Hāgas tribunālam, kas varētu notikt nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā. R.Karadžiča advokāti gan vēsta, ka mēģinās apstrīdēt viņa izdošanu.

Noskuvis bārdu


Advokāti vēsta, ka cietumā R.Karadžičs lūdzis noskūt kuplo bārdu, ko bija uzaudzējis maskēšanās nolūkā. Pirms apcietināšanas R.Karadžičs ilgu laiku dzīvoja Belgradā, kur uzdevās par alternatīvās medicīnas doktoru Draganu Dabiču. Viņa spēlētais teātris bija tik pārliecinošs, ka neviens viņu neatpazina. R.Karadžičam esot bijusi mīļākā; saviem viesiem viņš esot rādījis fotogrāfiju ar četriem zēniem Los Angeles Lakers krekliņos un teicis, ka tie esot Amerikā palikušie mazdēli. R.Karadžičs pat bija izveidojis interneta lapu (dragandabic.com), kurā bija teikts, ka savulaik viņš ieguvis medicīnas doktora grādu Maskavā, ceļojis pa Indiju un Japānu, dzīvojis Ķīnā, kur apguvis jogu un meditāciju. Interneta lapā arī publicēti "doktora Dabiča" iecienītie ķīniešu sakāmvārdi. Viens no tiem vēsta: "Gudrs cilvēks pats pieņem lēmumus, muļķis seko pūļa gribai."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits