Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Karadžičs Hāgā noliedz ANO tribunāla varu

Genocīdā, kara noziegumos un noziegumos pret cilvēci apsūdzētais Radovans Karadžičs ceturtdien, pirmo reizi stājoties starptautiskā Hāgas tribunāla priekšā, salīdzināja to ar dabas katastrofu, kurai "nav tiesību man uzbrukt". Viņš arī atkārtoja apņēmību neizmantot advokātu, ar smaidu sakot: "Mans padomnieks ir neredzams." Tagad R.Karadžičam 30 dienu laikā jāiepazīstas ar apsūdzībām un jāiesniedz oficiāls paziņojums tiesai par savu nostāju. Kopā viņam izvirzītas 11 apsūdzības, ziņo CNN.

Reuters norāda, ka R.Karadžiča izmantotā taktika atgādināja bijušā Dienvidslāvijas prezidenta Slobodana Miloševiča centienus novilcināt tiesas gaitu. Viņš tāpat izvēlējies aizstāvēt sevi pats, kā arī noliedz tribunāla varu un norāda uz formāliem tiesas procesa pārkāpumiem. Tomēr ANO tribunāla prokurors Seržs Brammercs solīja, ka tiesa šoreiz rīkosies operatīvāk. "Protams, paies vairāki mēneši, līdz prokuratūra un aizstāvība būs gatava sākt. Tā būs sarežģīta lieta, bet mēs labi apzināmies, cik svarīgi ir darboties efektīvi," viņš sacīja reportieriem.

63 gadus vecais R.Karadžičs apsūdzības uzklausīja mierīgi un uz tiesas jautājumiem atbildēja bez vilcināšanās. Viņš bija atteicies no slēpšanās laikā izmantotā alternatīvās medicīnas speciālista tēla un tiesā ieradās bez bārdas un īsi apgrieztiem matiem.

Salīdzinājumā ar agrākām fotogrāfijām R.Karadžičs izskatījās krietni savārgušāks un acīmredzami novecojis. Zālē atradās arī vairāki Srebrenicas upuru radinieki, taču viņi tiesai netraucēja. Sarajevā sēdi pārraidīja televīzijā un daudzi vietējie iedzīvotāji to vēroja āra kafejnīcās. "Es neticu, ka tas viss notiek pa īstam. Mēs jau bijām zaudējuši ticību taisnai tiesai," CNN sacīja viens no viņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits