Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kijevā sprādzienā nogalināts žurnālists Pāvels Šeremets (papildināts 10:39)

Kijevas centrā trešdien notikusi automobiļa eksplozija, kurā gājis bojā žurnālists Pāvels Šeremets, atsaucoties uz laikrakstu Ukrainska pravda, ziņoja telekanāls Doždj.

Automašīna eksplodēja divu ielu stūrī. Tā piederēja Ukrainska pravda vadītājai Aļonai Pritulai, kuras mašīnā nebija, ziņoja Doždj.

Sprādziens notika no rīta pēc tam, kad Šeremets bija izbraucis no mājas un nobraucis dažus desmitus metru. Saskaņā ar izmeklēšanas datiem spridzeklis bija palikts zem automobiļa.

Šeremets, kurš bija dzimis 1971.gada 28.novembrī Minskā, līdz 1992.gadam strādāja banku nozarē, bet pēc tam – Baltkrievijas televīzijā. Viņš arī vadīja Sabiedriskās Krievijas televīzijas (ORT) Baltkrievijas biroju, tās programmu Laiks, kā arī vadīja ORT īpašo informatīvo projektu nodaļu, līdz 2008.gadā aizgāja no šī telekanāla.

Vēlāk Šeremets strādāja Krievijas žurnālā Ogoņok, telekanālā REN TV un Krievijas Sabiedriskajā televīzijā. 2014.gadā viņš sāka sadarboties ar Ukrainska pravda un kļuva par šī izdevuma izpilddirektoru.

Šeremets nodibināja Baltkrievijas opozīcijas preses izdevumu Belorusskij partizan. 2010.gadā viņam tika atņemta Baltkrievijas pilsonība “sakarā ar Krievijas pilsonības iegūšanu”, un žurnālists novērtēja šo lēmumu kā varas iestāžu atriebību par viņa profesionālo darbību.

Šeremetu 1997.gadā aizturēja Baltkrievijas tiesībsargājošās iestādes, kad viņš filmēja reportāžu par situāciju uz Baltkrievijas-Lietuvas robežas. Žurnālists tika apsūdzēts robežas pārkāpšanā, nelikumīgā žurnālistiskā darbībā un sadarbībā ar ārvalstu specdienestiem, un viņam piesprieda brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti.

Papildināts viss ziņas teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits