Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kijivā tiks ieviesta 35 stundu ilga komandantstunda

Kijivā otrdienas vakarā spēkā stāsies 35 stundu ilga komandantstunda saistībā ar "sarežģītu un bīstamu brīdi" Ukrainas galvaspilsētā, kurā Krievijas spēki veikuši vairākus triecienus, paziņoja Kijivas mērs Vitālijs Kļičko.

"Šodiena ir sarežģīts un bīstams brīdis," vietnē "Telegram" paziņoja bijušais boksa čempions, paskaidrojot, ka tādēļ lūdz visiem kijiviešiem "sagatavoties divas dienas pavadīt mājā vai gadījumā, ja atskan trauksmes sirēnas, patvertnēs".

Komandantstunda būs spēkā no otrdienas plkst.20 līdz ceturtdienas plkst.7. Kļičko norādīja, ka tas ir "militāro komandieru lēmums".

Šajā laikā Kijivā būs aizliegta pārvietošanās, ja vien nav saņemta īpaša atļauja. Vienīgi būs atļauts doties uz patvertnēm.

Līdzīga komandantstunda Kijivā bija noteikta 26.februārī - divas dienas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma.

Krievijas karspēks nepilnas trīs nedēļas pēc kara sākuma ir gandrīz pilnībā aplencis Ukrainas galvaspilsētu un atsācis jaunus triecienus pilsētā, no kuras puse no 3,5 miljoniem iedzīvotāju devusies bēgļu gaitās.

Otrdien Kijivā ar vilcienu ierodas Polijas, Čehijas un Slovēnijas premjerministri, lai tiktos ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Viņi ir pirmie ārvalstu līderi, kas ierodas kara plosītajā Ukrainas galvaspilsētā.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba tviterī pavēstīja, ka Kijevā otrdien ticies ar Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi, kurš ir pirmais ārlietu ministrs, kurš ieradies Kijivā pēc Krievijas iebrukuma sākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits