Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķīnā ar koronavīrusu mirušo skaits pieaudzis līdz 56 cilvēkiem

Ķīnā ar jauno koronavīrusu mirušo cilvēku skaits ir pieaudzis līdz 56, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir sasniedzis gandrīz 2000, ziņo Ķīnas valsts mediji.

Cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Ķīna sestdien noteica stingrākus ierobežojumus ceļošanai, un Francija un ASV gatavojās evakuēt savus pilsoņus no Uhaņas, kas atrodas vīrusa krīzes centrā.

Slimība jau skārusi visus lielākos Ķīnas reģionus, izņemot Tibetu.

Uhaņas pilsētā, no kurienes aizsākās bīstamās slimības izplatība, kopš ceturtdienas noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām.

Ķīnas armija nosūtījusi uz Uhaņu 450 mediķu, lai palīdzētu ārstēt saslimušos cilvēkus pārpildītajās slimnīcās.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins sestdien atzina, ka sakarā ar jaunā koronavīrusa straujo izplatību valsts nonākusi smagā situācijā.

Ārpus vīrusa epicentra trīs pilsētas, tostarp Pekina, un Šaņdunas province ir aizliegušas tālsatiksmes autobusiem iebraukt un izbraukt no savas teritorijas.

ASV Valsts departaments šodien paziņoja, ka organizē avioreisu, lai repatriētu savus darbiniekus no Uhaņas konsulāta un citus ASV pilsoņus, kas atrodas šajā pilsētā.

Lidmašīna no Uhaņas izlidos otrdien un dosies uz Sanfrancisko, informēja Valsts departaments, vienlaikus brīdinot, ka būs iespējams uzņemt tikai nelielu skaitu privātpersonu.

Francijas valdība un autoražotājs PSA, kas darbojas Uhaņā, arī paziņoja, ka plāno evakuēt savus darbiniekus un viņu ģimenes locekļus, kuri pašreiz atrodas karantīnā kaimiņu provincē.

Arī Šrilankas amatpersonas Pekinas vēstniecībā paziņoja, ka apsver, ko iesākt ar saviem pilsoņiem Uhaņā.

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
ja godīgi, es domāju, ka slimo un mirušo skaits ir lielāks. ķīna vienmēr ir slēpusi faktus, kāpēc lai tagad to nedarītu. kaut kā pārāk liela jezga ap šo vīrusu sacelta, no parastās gripas katru gadu mirst vairāk cilvēku, bet te pēkšņi milzu karantīna un divas jaunas mega lielas slimnīcas būvē. kaut kas nelīmējas kopā.
Scorseze
S
Rēķinot pret iedzīvotāju skaitu, tas būtu tas pats, kas Latvijā būtu divi saslimuši. Interesanti, ko ķīnieši patiesībā ir izdomājuši, kādu afēru gatavo šī stulbuma aizsegā. Paskatieties statistiku, cik cilvēku Ķīnā nomirst katru dienu, un sapratīsiet, ka kāds jums stumj batonus ausīs.
Krējums Saldais
K
Varbūt Diena tomēr beidzot uzjautās Viņķelei, kas Latvijā tiek darīts šajā lauciņā? Nevis atgremos prastu statistiku? Kāpēc Francija var uz robežas diagnisticēt to vīrusu, bet Latvija nē? Vai slimnīcas gatavas? Ir mums pārvietojamie lauka hospitāļi? Pietiks visiem slimajiem? Karantīnas pasākumi uz robežām jau notiek? Kā ar vakcīnu? Kas izdarīts lai to ražotu? Ja nē, kāda jēga no tādas Viņķeles? Un lūdzu - pirmos inficētos pa taisno uz Veselības ministrijas ēku. Tad ātri visu sakārtos. . . PS. Katram šie jautājumi jāuzdod atbilodīgajām personām. Ja tās nevar atbildēt un nodrošināt mūsu drošību, tad tās ir nekompetentas vai arī tīši kaitē valsts drošībaim
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits