Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ķīna šomēnes veiks pilotējamu lidojumu kosmosā

Ķīnas astronauti šomēnes ar kosmosa kuģi Šeņdžou 10 dosies misijā, lai savienotos ar eksperimentālo kosmosa laboratoriju Tiaņgun-1 (Debesu pils), pirmdien vēstīja Ķīnas plašsaziņas līdzekļi.

Plānots, ka kosmosa kuģis ar trim astronautiem kosmosā tiks palaists jūnija vidū. Šī misija tiek uzskatīta par nozīmīgu soli ceļā uz Ķīnas mērķi uzbūvēt kosmosa staciju, kurā astronauti varētu uzturēties ilgu laika posmu.

Ķīna kosmosa izpētes jomā vēl nav guvusi tik lielus panākumus kā ASV un Krievija, taču tās kosmosa programmai ir ambiciozi mērķi, tostarp aizsūtīt astronautus uz Mēnesi un līdz 2020.gadam uzbūvēt orbitālo staciju. 2003.gadā Ķīna kļuva par trešo valsti pēc ASV un Krievijas, kas nosūtījusi cilvēku kosmosā, kad astronauts Jans Līvejs kosmosa misijas "Šeņdžou 5" laikā 14 reizes apriņķoja Zemes orbītu.

Pērnajā jūnijā ķīniešu astronauti pirmo reizi manuālā režīmā veica sava pilotējamā kosmosa kuģa "Šeņdžou 9" saslēgšanu ar orbitālo laboratoriju "Tiaņgun-1", kas kosmosā tika nogādāta 2011.gada septembrī. Tas bija pirmais Ķīnas pilotējamais lidojums kosmosā kopš 2008.gada septembra un kopumā ceturtais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits