Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ķīnas amatpersona: Ķīnā vairāk nekā 82 miljoni dzīvo nabadzībā

Vairāk nekā 82 miljoniem Ķīnas iedzīvotāju jāiztiek ar nepilnu dolāru (0,79 eiro) dienā. Neraugoties uz pēdējās desmitgadēs notikušo ekonomisko izaugsmi, Ķīnas mazturīgo ienākumi gadā nepārsniedz 2300 juaņas (296 eiro).

Tomēr realitātē lielai daļai Ķīnas iedzīvotāju jāiztiek ar vēl mazāku summu, paziņoja Valsts padomes nabadzības novēršanas un attīstības biroja vicedirektors Žengs Venkai.

Pasaules Bankas atzītais iztikas minimums ir 1,25 dolāri dienā (aptuveni viens eiro), un Žengs piebilda, ja salīdzinātu ar starptautiskajiem standartiem, Ķīnas mazturīgo skaits pieaugtu līdz pat 200 miljoniem.

Kā preses konferencē norādīja Žengs, "papildus nepietiekamajiem ienākumiem cilvēkiem ir problēmas ar pieeju dzeramajam ūdenim, ceļiem, elektrībai, izglītībai, medicīnas aprūpei un aizdevumiem".

Lielākā daļa mazturīgo dzīvo dabas katastrofu zonās ar sliktu infrastruktūru, līdz ar to palīdzēt šiem cilvēkiem izkļūt no nabadzības ir diezgan grūti.

30 gadu laikā īstenotās reformas ir novedušas Ķīnu pie straujas ekonomiskās izaugsmes. 2010.gadā tā kļuva par otro lielāko ekonomiku pasaulē, uzreiz aiz ASV.

Tomēr pērn IKP uz vienu cilvēku bija 6767 dolāri (5200 eiro), kas ir par 13% mazāk nekā ASV, raksta valdības oficiozs Global Times.

Satraucoša ir arī pieaugošā ienākumu nevienlīdzība, norādīts Pekinas Universitātes ziņojumā. Tajā atzīts, ka komunistu pārvaldītajā valstī aptuveni 1% mājsaimniecību pieder vairāk nekā trešdaļa nacionālās bagātības. Savukārt 25% iedzīvotāju pieder tikai 1%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits