Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ķīnas bagātākais cilvēks par korupciju sodīts ar 14 gadu cietumsodu

Ķīnas tiesa otrdien piesprieda 14 gadu cietumsodu uzņēmējam Huanam Guanjui, kurš vēl nesenā pagātnē bija Ķīnas bagātākais cilvēks. 40 gadu vecais Huans notiesāts par kukuļdošanu un manipulācijām akciju tirgū. Pekinas tiesa nolēma, ka Huans arīdzan sodīts ar 600 miljonu juaņu (ap 50 miljoni latu) naudassodu, viņam konfiscēti 200 miljoni juaņu vērti īpašumi, informē ziņu aģentūra Siņhua.


Huans biznesā darbojās jau kopš 80.gadu beigām, viņš izveidoja lielāko Ķīnas elektropreču tirdzniecības uzņēmumu Gome. Vairākus gadus viņš tika atzīts par bagātāko cilvēku Ķīnā, 2008.gadā viņa īpašumu vērtība tika lēsta uz 6,3 miljardiem dolāru. Taču varas iestādes apgalvo, ka bagātības vairošanā Huans izmantojis pretlikumīgus paņēmienus, piemēram, devis kukuļus valsts amatpersonām. Līdz ar Huanu notiesāta arī viņa sieva Du Dzjuaņa, kurai piespriests 3,5 gadu cietumsods.


Ķīnas analītiķi uzskata, ka Huans notiesāts par biedinājumu citiem uzņēmējiem, kas mēģina pārkāpt likumu. «Mūsu sabiedrībā daudzi cilvēki neuzskata, ka likuma ievērošana ir vērtība. Viņi par vērtību uzskata iespēju nopelnīt pēc iespējas vairāk naudas. Ja kompartija nesavaldīs korupciju, tā var iznīcināt partiju vai valsti,» izdevumam The Christian Science Monitor stāsta Ķīnas jurists Jaņs Jimins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits