Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ķīnas klīnikā pacientus ārstē ar bišu dzēlieniem

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā kāda tradicionālās ķīniešu medicīnas klīnika piedāvā ārstēt dažādas slimības ar bišu dzēlienu palīdzību, jo bites lieliski palīdz cīņā pret reimatismu, artrītu un citām slimībām.


Bišu terapijai Ķīnā ir vairāk kā 3000 gadu sena vēsturē, bet tikai nesen šādu pakalpojumu iespējams saņemt profesionālā medicīnas iestādē. Ārsti vēsta, ka bites inde satur vielas, kas palīdz uzlabot asinsriti, mazināt iekaisumu un atvieglot sāpes.


Bišu dzēlienu terapija pēc būtības ir līdzīga adatu terapijai. Bites tiek izņemtas no stropa un pieliktas pie pacienta ķermeņa daļām, kam nepieciešama ārstēšana. Bite iekož pacientam un iet bojā, bet dzelonis uz dažām stundām tiek atstāts pacienta ķermenī, lai bišu inde varētu labāk iedarboties.


Šis pakalpojums izpelnījies lielu atsaucību ķīniešu vidū, daži pacienti braucot uz Pekinu pat no attāliem valsts reģioniem, vēsta Reuters. Viens apmeklējums maksā ap 120 juaņu (deviņus latus), kas ir daudz lētāk nekā citas ārstēšanas metodes. Klīnikas vadība ziņo, ka vairāk kā 90% pacientu ir apmierināti ar ārstēšanas rezultātiem. «Pēc bišu dzēlieniem manas sāpes pazūd jau līdz pēcpusdienai. Kājas kļūst vieglākas, nav tik pietūkušas, un es varu vieglāk paiet,» sarunā ar Reuters stāsta Haņs Ļide, kurš jau septiņas reizes bijis uz bišu dzēlienu terapiju, lai ārstētu diabēta izraisīto vēnu iekaisumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits