Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ķīnas skolā vīrietis ievaino piecus bērnus un izdara pašnāvību sadedzinoties

Ķīnas austrumos kādā pirmsskolā vīrietis ar āmuru piektdien uzbruka bērniem, piecus no viņiem ievainojot, un pēc tam izdarīja pašnāvību sadedzinoties, vēstīja valsts plašsaziņas līdzekļi.

Uzbrucējs aplēja sevi ar benzīnu un aizdedzinājās, turot rokās divus bērnus, bet skolotājiem izdevās nogādāt bērnus drošībā. Vīrietis nomira notikuma vietā.

Visi ievainotie bērni ir aizvesti uz slimnīcu, un viņu stāvoklis ir stabils.

Uzbrukums notika Šaņdunas provincē un ir viens no vairākiem uzbrukumiem, kas sarīkoti Ķīnas skolās un bērnudārzos pēdējo divu mēnešu laikā.

Ceturtdien Ķīnas austrumos Dzjansu provinces Taisjinas ciemā vīrietis bērnudārzā ar nazi sadūra 28 bērnus un trīs pieaugušos. Šo uzbrukumu sarīkoja 47 gadus vecs bezdarbnieks Sjui Juijuaņs.

Trešdien Ķīnas dienvidos Guandunas provinces Leidžovas pilsētā skolotājs, kurš kopš 2006.gada bija slimības atvaļinājumā psihisku problēmu dēļ, pamatskolā ar nazi sadūra 18 skolēnus un skolotāju. 33 gadus vecais uzbrucējs Čens Kaņbins nolēca no skolas ēkas, mēģinot izdarīt pašnāvību, un viņu aizturēja policija.

13.aprīlī garīgi slims vīrietis netālu no pamatskolas Hepu apgabalā Guansji Džuanu autonomajā rajonā Ķīnas dienvidos ar nazi uzbruka cilvēkiem, nogalinot divus un ievainojot vēl piecus. Bojā gāja kāds 2.klases skolēns un pavecāks garāmgājējs, savukārt ievainoto vidū bija divi skolēni, kāds pirmsskolas vecuma bērns un divi pieaugušie.

23.martā bijušais medicīnas darbinieks Džens Miņšens pie pamatskolas Fudzjaņas provincē valsts dienvidos nodūra astoņus bērnus. Tiesā Džens atzina, ka bērniem uzbrucis, jo viņam izjukušas attiecības ar draudzeni. Aprīļa sākumā 41 gadu vecajam Dženam tika piespriests nāvessods, kuru izpildīja trešdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits