Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ķīnas vadītājs ierodas katasrofas zonā

Ķīnas prezidents Hu Dziņtao piektdien ieradies zemestrīces izpostītajā Sičuaņas provincē, kur dabas katastrofa varētu būt laupījusi dzīvību vairāk kā 50 tūkstošiem cilvēku. Līdz šim oficiāli apstiprinātais bojāgājušo skaits ir sasniedzis 20 tūkstošus. Prezidents apgalvo, ka šobrīd joprojām galvenais uzdevums ir izdzīvojušo meklēšana, tomēr par šādu valdības nostāju neizpratni izrāda izglābtie un bez pajumtes palikušie, jo viņiem netiek nodrošināts pietiekams pārtikas daudzums un pagaidu mītnes vieta. Piektdien provincē ieradušās pirmās ārvalastu palīdzības komandas, raksta BBC.

Hu sacīja žurnālistiem, ka glābšanas darbi ir sasnieguši “izšķirošo fāzi”. “Izaicinājums joprojām ir sarežģīts, uzdevums vēl aizvien ir grūts un laiks steidzina. Mums ir jāsasprindzinās, jācīnās pret laiku un jāpārvar visas grūtības, lai gūtu uzvaru.” Prezidenta ierašanās reģionā vēl lieku reizi parāda Ķīnas valdības raizes par katastrofas apjomiem.

Šobrīd glābēji ir sasnieguši arī visus tos provinces rajonus, kas iepriekš bija izolēti no ārpasaules un 60 tūkstošiem iesprostoto un ievainoto ir sniegta palīdzība. Daudzviet turpinās glābšanas darbi pie skolām, zem kuru drupām atrodas vairāki tūkstoši skolnieku.

Savu neapmierinātību izrāda izdzīvojušie, kas uzskata, ka valdībai lielāka uzmanība jāpievērš viņu aprūpei. “Viss tiek koncentrēts uz dzīvību glābšanu un valdība apgalvo, ka pārtika un dzīvesvieta ir nenozīmīgs jautājums,” āģentūrai Reuters sacīja kāda Sičuaņas provinces iedzīvotāja. “Tomēr tie šobrīd ir ļoti nozīmīgi jautājumi.”

Piektdienas rītā provincē ieradās japāņu glābšanas ekspertu grupa 31 cilvēka sastāvā un tuvāko dienu laikā no Ķīnas kaimiņvalsts ieradīšoties arī otra komanda ar suņiem, kas paredzēti cilvēku meklēšanai.

Savas glābšanas komandas sūta arī Krievija, Dienvidkoreja un Singapūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits