Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Tramps vieglprātīgi izturas pret drošību, un viņa telefons nav aprīkots pret spiegošanu

Ķīnas valdība pajoko: Ja ASV bažījas par Apple iekārtu noklausīšanos, lai izmanto Huawei

Ķīnas valdības pārstāvis sakariem ar presi, komentējot ziņas, ka Krievijas un Ķīnas valdības varētu būt noklausījušās prezidenta Donalda Trampa telefona sarunas, preses konferencē pajokoja, ka, ja ASV iestādes baidās par Apple telefonu drošību, lai pāriet uz ķīniešu viedo ierīču flagmaņa Huawei produktiem.

ASV izdevums The New York Times iepriekš vēstīja, ka ķīniešu un krievu spiegi, iespējams, noklausījušies prezidenta Donalda Trampa telefona sarunas ar viņa senākajiem draugiem. Ziņa par to, ka Tramps vieglprātīgi izturas pret drošību un viņa telefons nav aprīkots pret urķu uzbrukumiem, medijos izskanējušas jau iepriekš.

Ziņu aģentūra Reuters vēsta, ka Ķīnas valdības pārstāvji pilnībā nolieguši šos apgalvojumus, norādot, ka "ASV kāds tiešām vēlas saņemt Oskaru par labāko scenāriju". Tāpat viņi pajokoja - ja ASV tik ļoti baidās par noklausīšanos, lai izmanto Ķīnā ražotos Huawei telefonus. 

Savukārt, ja arī tas neesot gana droši, tad, kā iesaka Ķīnas valsts pārstāvji, lai atsakās no jebkādiem modernās pasaules komunikācijas rīkiem. 

Jāatgādina, ka iepriekš jau vairākas reizes izskanējušas bažas par Ķīnā ražoto ierīču drošību. Piemēram, ASV militārās bāzes atteikušās savos veikalos pārdot Huawei un ZTE zīmolu iekārtas. 



The New York Times ziņoja, ka ķīnieši izmantojuši ļoti izsmalcinātas noklausīšanas metodes, lai uzzinātu Trampa viedokli par dažādiem jautājumiem. Šī informācija izmantota, lai pēc iespējas ātrāk izbeigtu tirdzniecības karu, kurā šobrīd ar tarifiem importa precēm spēkojas ASV un Ķīna.

Top komentāri

rusofobs
r
Tur visi žlaberē ķīniski. Ķīnieši savu technoloģiju zog no rietumiem.
:)
:
Malači kīnieši! :) Visa pasaule jau izsmej tos jeņķus, kas visur savus purnus iebāž, bet izliekās par beigtajām šļūtenēm! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits