Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Klimovičs: Pretkara demonstrācijas turpinās, karavīri piekauj marodierus

Pie Igoeti ciema trešdien atkal norisinājās nelielas pretkara demonstrācijas, kuras organizē Gruzijas celtnieku arodbiedrība. Demonstrācijas notika mierīgi, skandējot saukļus ar prasību izvest armiju no Gruzijas.

Savukārt daļa vietējo iedzīvotāju, kā jau parasti tas notiek, risina sarunas ar krievu karavīriem, un šīs sarunas taisnības meklējumos ir nebeidzamas, jo katrai pusei ir sava taisnība. Kāds no krievu karavīriem prasīja, kāpēc tika apšaudīti Chinvali mierīgie iedzīvotāji, «ja jūs sakāt, ka est  tik mierīgi». Uz to kāda gruzīniete atbildēja, ka tā ir pilnīga dezinformācija. Jau sarunas turpinājumā karavīrs, kurš pats nāk no Dagestānas, un gruzīniete pavisam mierīgi vienojās, ka karot viņiem nav nekāda pamata.

Šodien transporta kustība notiek no Tbilisi, kurp brauc ātrās palīdzības un diplomātu automašīnas, bet žurnālistus joprojām tālāk par vienu posteni ceļā uz Gori nelaiž. Postenī krievu virsnieki visai pieklājīgi atvainojas, ka viņiem nav atļaujas laist tālāk nevienu no preses.

Vietējie iedzīvotāji ar bažām gaida, kad beidzot sāksies armijas izvešana. Viņi teic — tas, ka Krievijas prezidents ir apsolījis izvest armiju, tā vēl nav garantija, ka tas tā arī notiks.

Arī vakar NATO sēdē paziņoto, ka normālas attiecības ar Krieviju nebūs iespējamas, kamēr Maskava neizvedīs savu karaspēku no Gruzijas, gruzīnu analītiķi vērtē ar piesardzīgu optimismu. Jau ziņots, ka NATO valstu ārlietu ministri ārkārtas sanāksmē Briselē izteica atbalstu Gruzijai un uzsvēra, ka konflikta risinājumam jābūt balstītam uz Gruzijas neatkarības un teritoriālās vienotības principiem. «Krievijas karaspēka rīcība bija neadekvāta un neatbilstoša miera uzturēšanas misijai,» teikts NATO paziņojumā.

Tomēr gruzīnu analītiķi netic, ka vakardienas lēmums varētu būtiski palīdzēt Gruzijas problēmas atrisināšanai.

No igoeti ciema, kur patlaban atrodas arī Dienas korespondents, ir grūti spriest par Krievijas armijas izvešanu, taču nekas daudz par šādu darbību neliecina.

Toties pavisam «svaigi» notikumi risinājās Dienas korespondenta acu priekša — tika saņemta ziņa, ka divi krievu marodieri devušies pēc degvīna uz tuvējo ciemu. Vietējie iedzīvotāji par to paziņoja gruzīnu policijai, kas sazinājās ar krievu vienību. Krievu karavīri savus marodierus sagrāba un arī krietni piekāva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits