Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijas spiegu dēls atgūst Kanādas pilsonību

Kanādā dzimušajiem Krievijas spiegu bērniem ir Kanādas pilsonība, neraugoties uz to, ka viņu vecāki valstī dzīvojuši ar viltus identitātēm, ceturtdien nosprieda Kanādas Augstākā tiesa.

Ar tiesas lēmumu noslēgusies vairākus gadus ilgusī sāga 25 gadus vecajam Aleksandram Vavilovam, kurš atzina, ka pēc tiesas sprieduma jūtas atvieglots.

Ar to tiek atzīts, ka es ne tik vien jūtos kā kanādietis, bet arī likuma skatījumā es esmu kanādietis," sacīja Vavilovs.

Aleksandrs un viņa vecākais brālis 29 gadus vecais Timotijs dzimuši Kanādā tur vēl 80.gados iesūtītajiem PSRS Valsts drošības komitejas aģentiem Andrejam Bezrukovam un Jeļenai Vavilovai, kas Kanādā dzīvoja kā Donalds Hītfīlds un Treisija Folija.

To, ka vecāki ir spiegi, brāļi esot uzzinājuši vien 2010.gadā, kad ASV Federālais izmeklēšanas birojs Savienotajās Valstīs netālu no Bostonas iebruka viņu mājā, vēsta Kanādas raidsabiedrība CBC.

Viņi tika nosūtīti atpakaļ uz Maskavu cietumnieku apmaiņas ietvaros. Pēc atgriešanās Krievijā Bezrukovs tika iecelts par valsts kontrolētās naftas un gāzes kompānijas Rosņeftj prezidenta padomnieku un kļuva par Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūta docentu. Viņš bieži piedalās televīzijas un radio raidījumos.

Kad Aleksandrs mēģināja atjaunot savu pasi, pieteikums tika noraidīts, un lēmums tika pamatots ar to, ka viņa vecāki ir ārvalsts valdības darbinieki, līdz ar to Kanādas pilsonība viņam nepienākas.

Vavilovs lēmumu pārsūdzēja līdz pat Augstākajai tiesai, kas nosprieda - tā kā viņa vecākiem nav bijušas privilēģijas un imunitāte, kas tiek nodrošinātas diplomātiem un spiegiem, kas darbojas diplomātijas aizsegā, noteikums par ārvalsts valdības darbiniekiem uz viņu neattiecas.

Federālā tiesa vēl 2018.gadā nosprieda, ka spriedums Aleksandra lietā attieksies uz abiem brāļiem, vēsta ziņu aģentūra Canadian Press.

Top komentāri

nav brīnums
n
Neokomunistu pārvaldītajā Kanādā viss ir iespējams.
aha
a
pat Rosņeftj prezidenta padomnieku bērni grib būt ārzemnieki...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits