Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Ilustratīvs attēls

Laikraksts: Ķīna 2010. līdz 2012.gadā nogalinājusi vai ieslodzījusi 20 ASV spiegus

Ķīna laikā no 2010.līdz 2012.gadam aktīvi grāvusi ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) spiegošanas centienus, nogalinot vai ieslogot cietumā pat 20 izlūkošanas avotus, vēstīja laikraksts The New York Times.

Atsaucoties uz desmit esošām vai bijušām anonīmām ASV amatpersonām, laikraksts vēstīja, ka pat tagad nav zināms, vai ASV nodevis Ķīnas labā strādājošs CIP aģents, vai arī Ķīnai izdevies uzlauzt CIP komunikācijas sistēmu.

No 2010.līdz 2012.gadam Ķīnā nogalināts vismaz ducis ASV spiegu, bet kopā nogalināti un ieslodzīti tikuši 18 līdz 20 ASV labā spiegojušie, atklāja laikraksta aptaujātās amatpersonas.

Pēc šiem smagajiem zaudējumiem CIP aktīvi meklēja savās rindās iefiltrējušos Ķīnas aģentu, vienā brīdī rūpīgi pārbaudot visus ASV vēstniecības Pekinā darbiniekus.

Tikmēr toreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija vēlējās zināt, kāpēc krasi palēninājusies informācijas plūsma no Ķīnas.

Šī informācija parādās brīdī, kad CIP cenšas noskaidrot to, kādā veidā interneta vietne Wikileaks pirms diviem mēnešiem varēja publicēt šī izlūkdienesta slepenos dokumentus.

Top komentāri

Taatasir
T
Visas lielvaras ir vienādas un katra aizstāv TIKAI savas intereses. Mēs varam VARBŪT izvēlēties kurai no tām pieslieties, to sauc par DEMOKRĀTIJU.
Ezis
E
Kā tas var būt? ASV taču nespiego, to dara tikai Putins un ļaunie ķīnieši. Steidzami jāuzliek sankcijas Ķīnai! :)
Kuks
K
ASV armija,CIP utt. katru dienu nogalina cilvēkus,vienkāršos civilos ar droniem,lidmašīnām, vienkārši nošaujot jo IZLIKĀS KA SPIEGS. Tā var gari un pļaši rakstīt. Bet nekas , slepkavu valsts pastāv.Pat Latviju jau klusām OKUPĒJUŠI, jāgaida kas tālāk notiks.Kur ASV armija , tur vienmēr iet bojā civiliedzīvotāji. Pārbaudīts, 100% FAKTS.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits