Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Laikraksts: Neonacistu teroristi varēja aizmukt, bet izvēlējās mirt

Vācijas neonacistu teroristu šūniņas Nacionālsociālistu pagrīde (NSU) biedri Uve Mundloss un Uve Bēnharts pērn varēja viegli aizmukt no policijas, tomēr tā vietā izvēlējās mirt, vēsta laikraksts Bild.

Mundloss un Bēnharts 4.novembrī Eizenahā, Tīringenes pavalstī, aplaupīja banku, un no nozieguma vietas aizbēga ar velosipēdiem, vēsta laikraksts. Braucot uz savu autofurgonu, kas atradies otrā pilsētas malā, viņi policijas radiovilnī dzirdējuši, kā notiek viņu meklēšanas operācija. NSU teroristi varēja aizbēgt no policijas, tomēr tā vietā gaidījuši aptuveni stundu, līdz Mundloss nošāvis Bēnhartu un tad autofurgonā pats izdarījis pašnāvību. Viņi varēja dzirdēt, ka policijas patruļas pēc pusotras stundas tiks atsauktas, un varēja aizbēgt savā furgonā pa šoseju, tomēr viņi to nedarīja. Tā vietā viņi gaidīja teju stundu, līdz policija nejaušības pēc nokļuva līdz viņiem.

Tiek uzskatīts, ka Mundloss un Bēnharts kopā Beāti Čēpi no 2000. līdz 2007.gadam nogalinājuši deviņus imigrantus, kā arī kādu policisti, turklāt aplaupījuši 14 bankas.

Mundlosam bijušas vajadzīgas tikai 15 sekundes, lai nošautu Bēnhartu, aizdedzinātu autofurgonu un izdarītu pašnāvību, apliecināja izmeklētāji, kas veikuši teroristu pēdējo mirkļu rekonstrukciju. Tuvojoties policijai, Mundloss ielēcis autofurgona aizmugurē, pielaidis tam uguni un tad pavērsis ieroci pret sevi. Čēpe, kas, kā tiek uzskatīts, ir teroristu šūniņas līdzdibinātāja, pati padevās policijai dažas dienas pēc incidenta un patlaban cietumā gaida tiesu.

Šoku Vācijas sabiedrībā izraisījuši gan NSU pastrādātie noziegumi, gan arī tas, ka teroristiem desmit gadus izdevies izvairīties no likumsargiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits