Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Laikraksts: Tramps par aiziešanu no Sīrijas izlēmis, runājot ar Erdoganu

ASV prezidents Donalds Tramps šokējošo lēmumu par Savienoto Valstu karaspēka atvilkšanu no Sīrijas pieņēmis telefonsarunas gaitā ar Turcijas kolēģi Redžepu Tajipu Erdoganu, kurš sacījis, ka Sīriju no tur palikušajiem džihādistiem varētu attīrīt Turcija, piektdien vēsta laikraksts Hurriyet.

Erdoganam un Trampam bijusi telefonsaruna pagājušo piektdien, un tās gaitā Tramps savam nacionālās drošības padomniekam Džonam Boltonam licis "sākt strādāt", lai sagatavotos karaspēka atvilkšanai.

Tramps rīkojumu Boltonam izteicis pēc tam, kad bija pavaicājis Erdoganam, vai Turcija "varētu attīrīt pārpalikušos "Islāma valsts" elementus, jā mēs aizejam no Sīrijas".

Erdoans sacījis, ka Turcija attīrījusi no "Islāma valsts" Sīrijas ziemeļus savas pirmās militārās operācijas gaitā 2016. un 2017.gadā un ka varētu to darīt atkal. Tramps atbildējis, ka lai tad tā arī dara un rīkojas, vēsta Hurriyet.

Tramps par lēmumu atvilkt karaspēku no Sīrijas paziņoja pēc tam, kad Erdogans bija draudējis uzsākt jaunu operāciju pret Sīrijas kurdu vienībām, kas līdz šim bijis nozīmīgākais militārais spēks ASV atbalstītajās sauszemes operācijās pret Islāma valsti.

Attiecības ASV un Turcijas starpā saglabājās saspīlētas Savienoto Valstu militārās klātbūtnes dēļ Sīrijā, kur ASV sniedza militāro atbalstu kurdu Tautas aizsardzības vienībām (YPG), kas veido Sīrijas Demokrātisko spēku (QSD) kodolu.

Pagājušajā nedēļā Erdoans draudēja, ka Turcija sāks ofensīvu pret YPG "dažu tuvāko dienu laikā" uz austrumiem no Eifratas, kura kopā ar QSD izvietoti ASV karavīri.

ASV un Turcijas attiecības uzlabojušās kopš oktobra, kad Ankara atbrīvoja apcietināto ASV garīdznieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits