Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvija pauž nožēlu par EDSO lēmumu neturpināt misiju Gruzijā

Ārlietu ministrija paudusi nožēlu, ka Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) dalībvalstīm 22.decembrī neizdevās vienoties par EDSO misijas Gruzijā mandāta pagarināšanu.

„Nepanāktā vienošanās par EDSO novērotāju misijas mandāta pagarināšanu Gruzijā apdraud starptautiskās sabiedrības iespējas nepastarpināti iegūt informāciju par notiekošo visā Gruzijas teritorijā. Aicinu Krievijas pusi izvērtēt savas līdzšinējās pozīcijas šajā kontekstā un atbalstīt EDSO novērotāju misijas mandāta pagarināšanu,” norāda ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

EDSO misijai Gruzijā ir ļoti būtiska loma ne tikai konfliktu Gruzijā risināšanā, bet arī tādās nozīmīgās jomās kā cilvēktiesību un humanitārā stāvokļa uzlabošana, kā arī demokrātisko brīvību un nevalstisko organizāciju darbības veicināšanā, uzsver Ārlietu ministrija.

Diena jau rakstīja, ka pirmdien atklājās, ka EDSO 1.janvārī būs jāsāk izvest novērotāji no Gruzijas, jo Krievija bloķējusi priekšlikumu pagarināt misijas termiņu. Diplomāti pavēstīja, ka nav iespējams izkļūt no strupceļa pirms misijas mandāta beigām 31.decembrī, taču sarunas turpināsies arī misijas izvešanas laikā. Gruzijā pašlaik atrodas 180 EDSO darbinieku. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits