Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Lībieši domā, kur tiesāt notverto gāztā vadoņa Kadāfi dēlu

Lībija nedēļas nogalē piesauca «valsts drāmas pēdējo cēlienu», gavilējot par gāztā vadoņa Muammara Kadāfi bēguļojošā dēla Saifa el Islāma notveršanu. Taču tikmēr Lībijā uzvirmojušas debates par to, kur saukt pie atbildības aizturēto, kura aresta orderi par noziegumiem pret cilvēci izdevusi Starptautiskā krimināltiesa.

Nemiernieku kaujinieki no Zintanas pilsētas, kas tuksnesī uzgāja 39 gadus veco S. el Islāmu, vēlas, lai tiesas process notiktu Lībijā, vēsta ziņu aģentūra Associated Press. «S. el Islāms ir tāds pats kā jebkurš cits vietējais noziedznieks, un mēs vēlamies viņu paturēt Zintanā, kamēr valstī tiks izveidota tiesu sistēma un viņu varēs tiesāt Lībijā,» uzsvēra pilsētas militārās padomes vadītājs pulkvedis Mohameds al Khabašs.

Šonedēļ valstī ieradīsies Starptautiskās krimināltiesas pārstāvji, lai vienotos ar Lībiju par turpmāko rīcību. Tiesa uzsvērusi, ka Lībijai ir pienākums izdot M. Kadāfi pēcteci tiesāšanai starptautiskajā tribunālā, taču nenoliedza, ka tas varētu notikt arī Lībijā. Prokurori cenšas nepieļaut, lai ar S. el Islāmu notiktu tas pats, kas ar gāzto tēvu, kurš gāja bojā pirms mēneša no savu sagūstītāju rokas, nestājoties tiesas priekšā. Cilvēktiesību organizācija Amnesty Internationalmudina sagūstīto izdot Starptautiskajai krimināltiesai, lai nodrošinātu taisnīgu tiesas procesu.

«Mēs galvojam lībiešiem un visai pasaulei, ka S. el Islāms saņems taisnu tiesu taisnīgā tiesas procesā, kāds mūsu ļaudīm pēdējo 40 gadu laikā bija liegts,» Lībijas Nacionālās pārejas padomes ministru prezidenta Abdurrahima el Keiba teikto citējusi raidsabiedrība BBC. Avoti Tieslietu ministrijā norādījuši, ka vīrietim, visticamāk, tiks piespriests nāvessods.

S. el Islāms agrāk tika uzskatīts par nākamo Lībijas vadoni pēc sava tēva. Kā laikrakstam The Guardian stāstīja notveršanā iesaistītie, vīrietis uzdevies par kameļu dzinēju, cenšoties izvairīties no aresta. «Viņa seja bija klāta netīrumiem, taču es zināju, kas viņš ir,» sacīja kaujinieks, vārdā Amūrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits