Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Lukašenko paraksta dekrētu par zemes gabala piešķiršanu AES būvniecībai

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko parakstījis dekrētu par zemes gabala piešķiršanu jaunās atomelektrostacijas (AES) būvēšanai.

Dekrēts nosaka, ka AES būs izvietota Grodņas apgabala Ostrovecas rajonā 449,94 hektāru lielā platībā 20 kilometru no Lietuvas robežas.

AES vajadzībām atvēlētais zemes gabals atrodas 1,5 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Bobrovņiku ciemata un dienvidos no Avenu ciemata.

Lukašenko parakstītajā dekrētā arī noteikts, ka AES projektēšanai šajā zemes gabalā jānotiek atbilstoši valsts likumiem un starptautiskajiem līgumiem, kurus parakstījusi Baltkrievija.

Jau vēstīts, ka Baltkrievija ir iecerējusi uzcelt AES, kurā būtu divi reaktori ar kopējo jaudu 2400 megavati. Pirmo reaktoru plānots pabeigt 2017.gadā, bet otro - 2018.gadā.

Martā Minskā tika parakstīta starpvaldību vienošanās, ka Baltkrievijas AES būvniecību vadīs Krievijas uzņēmums "Atomstrojeksport". AES un apkārtējās infrastruktūras būvniecības izmaksas tiek lēstas 9,4 miljardu ASV dolāru (4,7 miljardi latu) apmērā. Lielāko daļu AES būvniecībai nepieciešamā finansējuma Baltkrievija cer kā aizdevumu saņemt no Krievijas.

AES Baltkrievijā gribēja būvēt jau 80.gadu sākumā, taču šis projekts tika apturēts pēc 1986.gadā notikušās Černobiļas   AES   avārijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits