Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lukašenko pēc vēlēšanām prasa rietumvalstīm atcelt sankcijas

Eiropai jāatceļ pret Minsku noteiktās sankcijas, tiekoties ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju misijas vadītāju Annu Marī Lizēnu paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. "Mēs sagaidām, ka jūs atcelsiet visas sankcijas, kuras ieviesāt, aizvainojot baltkrievu tautu," sacīja prezidents.

"Jāpaceļ dzelzs priekškars un nav jārunā pāri sētai kā sliktiem kaimiņiem, bet jāsāk normāls politiskais dialogs. Kas tās par runām — mēs jūs nelaidīsim Vācijā, Austrijā, Nīderlandē... Negribiet — nelaidiet, bet mēs jūs Baltkrievijā taču laižam," sacīja A.Lukašenko. Viņš uzsvēra, ka "mēs nekādus brīnumus no jums negaidām un neprasām naudu vai vietu Eiropas Savienībā kā citas valstis" un aicināja ES "normāli sadarboties" ar Minsku.

Vašingtona un Brisele sankcijas pret Baltkrieviju ieviesa pēc prezidenta vēlēšanām 2006.gadā, kuras Rietumi nodēvēja par nedemokrātiskām. Kad šāgada augustā tika atbrīvoti visi baltkrievu politieslodzītie, Eiropas Savienība solīja tās pārskatīt un turpmākās attiecības balstīt uz EDSO novērtējumu par 28.septembra parlamenta vēlēšanu demokrātiskumu. Taču novērotāji pirmdien atzina, ka vēlēšanas neatbilda starptautiskajiem standartiem, lai gan salīdzinājumā ar iepriekšējām reizēm bija mazliet demokrātiskākas.

Tomēr Eiropas Savienība paudusi gatavību turpināt dialogu ar Minsku. "Pašreiz Eiropas Savienībai ir svarīgi izlemt, kā labāk attīstīt attiecības ar Baltkrieviju, tās valdību un tautu," teikts ES komisāres Benitas Ferrero-Valdneres paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits