Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lukašenko prognozē Rietumu atbalstu vēlēšanām

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko svētdien paziņoja, ka pēc Baltkrievijas parlamenta vēlēšanām varētu uzlaboties Minskas attiecības ar Rietumiem. Viņš pauda viedokli, ka rietumvalstu novērotāji svētdien notikušās vēlēšanas varētu atzīt par brīvām un godīgām. "Rietumu novērotājiem būs ļoti grūti neatzīt vēlēšanas," pavēstīja A.Lukašenko, lai gan kopš viņa nākšanas pie varas Rietumi vēl nevienas vēlēšanas nav atzinuši par godīgām. Tas nemulsina A.Lukašenko, kurš uzsver, ka baltkrievi vēlēšanas rīko sev, nevis Rietumiem.

Vēlēšanu gaitu asi kritizēja arī opozīcija, kas ziņoja par būtiskiem pārkāpumiem un iespējamo rezultātu viltošanu. Opozīcija uzskata, ka rezultātu viltošanai tika izmantota pirmstermiņa balsošana, kas Baltkrievijā iespējama piecas dienas pirms vēlēšanu dienas. Baltkrievijas amatpersonas informē, ka šo iespēju izmantoja 26% vēlētāju. Tā kā daudzās vēlēšanu komisijās nav opozīcijas pārstāvju, opozīcija nevar pārbaudīt, vai nav notikusi rezultātu viltošana. Svētdien vakarā opozīcija rīkoja protesta akcijas pret valdošās varas rīcību. "Mēs neatzīsim šīs vēlēšanas par brīvām, taisnīgām un likumīgām," Dienai stāsta viens no opozīcijas līderiem Anatolijs Ļebedko.

A.Lukašenko tikmēr paudis viedokli, ka opozīcijas dienas esot skaitītas, jo opozīcija pārstāv nevis tautu, bet tikai pati sevi. Viņš pavēstīja, ka opozīcija par visiem 100% tiek finansēta no ārzemēm un aizstāv attiecīgās intereses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits