Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Maduro mudina Venecuēlas armiju saglabāt kaujas garu

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro ceturtdien mudināja bruņotos spēkus stāties pretī "ikvienam apvērsuma sazvērniekam", ar šo aicinājumu nākot klajā pēc neveiksmīgā militārās sacelšanās mēģinājuma opozīcijas līdera Huana Gvaido atbalstam.

"Jā, mēs esam kaujas apstākļos. Saglabājiet kaujas garu stipru šajā cīņā, lai atbruņotu ikvienu nodevēju, ikvienu apvērsuma sazvērnieku," televīzijas pārraidītā pasākumā, kurā piedalījās bruņoto spēku vadības pārstāvji, sacīja prezidents.

"Neviens nedrīkst baidīties. Šis ir laiks, lai aizstāvētu mūsu tiesības uz mieru," ceremonijā, kurā atbilstoši valdības aplēsēm piedalījās 4500 karavīri, norādīja Maduro.

Gvaido otrdien, uz Karakasas automaģistrāles esot kopā ar vairākiem opozīcijas pusē pārgājušiem karavīriem, aicināja bruņotos spēkus sākt sacelšanos pret Maduro.

Tomēr armijas vadība apliecināja uzticību Maduro valdībai. 25 dumpinieku karavīri patvērās Brazīlijas vēstniecībā, bet opozīcijas politiķis Leopoldo Lopess, kas bija atbrīvots no mājas aresta, patvērās Spānijas vēstnieka mājā.

"Ir pienācis laiks kaujai, ir pienācis laiks rādīt piemēru vēsturei un pasaulei un pateikt, ka Venecuēlā ir bruņotie spēki, kas, vienoti vairāk nekā agrāk, satriec apvērsuma mēģinājumus no nodevēju puses, kas ir pārdevušies par dolāriem no Vašingtonas," skaidroja Maduro.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp Maduro un Gvaido, kas sevi pasludinājis par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts vadītāju atzinušas aptuveni 50 valstis, arī ASV un vairākas Latīņamerikas valstis.

 

Top komentāri

Veltas pūles,
V
jo vecajai Maskavai maukai Ma (jai) Dūrai gals pienācis. un pēc agonijas sekos Lībijas un Irākas tirānu liktenis!
Uldis
U
Apsveicami ! Visus ASV kalpus pa naktīm izķert ,un aizvest nezināmā virzienē ,un tikai tad Venecuēlā iestāsies miers . Latvijas NODEVĒJI IR Rinkēvičš ,Mūrniece ,Kariņš ,Latkovskis ,Zīle . Visi šie dzīvnieki dara ko liek viņiem ASV . Kā KOMUNISTI kalpoja Maskavai tā šie LOPI kalpo ASV .
Bijušais zemessargs
B
Lai ātrāk pazustu Venecuēlas diktators.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits