Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Makeins reklāmās salīdzina Obamu ar popzvaigznēm

Republikāņu partijas kandidāts ASV prezidenta amatam Džons Makeins sācis plašu reklāmas kampaņu pret savu galveno konkurentu Baraku Obamu, salīdzinot viņu ar popzvaigznēm Britniju Spīrsu un Parisu Hiltoni. ASV prese to raksturo kā pretuzbrukumu nolūkā pārņemt iniciatīvu.

"Makeins ir pieņēmis stratēģisku lēmumu uzsākt negatīvus uzbrukumus krietni agrāk, nekā prezidenta vēlēšanu kampaņās pierasts," raksta Boston Globe. "Makeina kampaņa cer, ka reklāmas izveidos Obamas tēlu pirms demokrātu kandidāts pagūs pilnībā iepazīstināt vēlētājus ar sevi."

Šonedēļ ASV televīzijas kanālos pārraidītajā Dž.Makeina reklāmas klipā pats republikāņu senators redzams tikai pēdējās pāris sekundēs. Pārējā laikā tiek demonstrēts B.Obama žurnālistu ielenkumā, bet pāris kadros — B.Spīrsa un P.Hiltone līdzīgās situācijās. Reklāmā vēlētājiem tiek retoriski jautāts, vai B.Obama ir gatavs vadīt valsti, kā arī apgalvots, ka demokrātu senators atbalsta jaunus nodokļus un lielāku ASV atkarību no ārvalstu naftas.

"Manuprāt, viņš neapšaubāmi kļuvis par pasaules lielāko slavenību," The New York Times sacīja Dž.Makeina prezidenta kampaņas stratēģiskais vadītājs Stīvs Šmits.

Savukārt Wall Street Journal norāda, ka abi prezidenta kandidāti beidzot ir pieņēmuši lomas, kuras viņiem cenšas piešķirt mediji. "Tas apdraud viņus abus. Obama varētu šķist augstprātīgs un iedomīgs. Viņa republikāņu konkurents riskē izrādīties negatīvs un činkstīgs," raksta Wall Street Journal.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits