Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Makeins varētu izvest armiju no Irākas

ASV prezidenta kandidāts Džons Makeins intervijā CNN žurnālistam Larijam Kingam paziņojis, ka varētu atbalstīt karavīru izvešanu no Irākas, ja armijas vadība to atzītu par iespējamu. "Nav svarīgi, vai tas notiks vai nenotiks 16 mēnešu vai viena mēneša, vai kādā citā laika periodā, svarīgi, lai aiziešana būtu balstīta uz reālo situāciju," uzsvēra Dž.Makeins. Viņa konkurents Baraks Obama atbalsta konkrēta datuma noteikšanu, līdz kuram no Irākas būtu jāizved tur izvietotie ASV karavīri.

Šajā saistībā Dž.Makeins kārtējo reizi kritizēja B.Obamu par viņa plānu padarīt Afganistānu par galveno ASV mērķi cīņā pret terorismu, nosūtot uz turieni vairākus tūkstošus Irākā dienošo karavīru. "Nav runa tikai par karavīriem: valsts ir jāapsargā un jānotur, tajā jāizveido efektīvāka valdība, jātiek galā ar narkodīleriem, nedrīkst aizmirst arī par Pakistānas robežu, kas pašlaik netiek kontrolēta. Jāveido vispārīga stratēģija. Un senators Obama to nesaprot, tāpat kā viņš nesaprot situāciju Irākā," sacīja republikāņu senators.

Vienlaikus Dž.Makeins noliedza iespēju iebrukt Pakistānā, pat ja parādītos ziņas, ka tur patvērumu guvis pasaulē meklētākais terorists Osama bin Ladens. ko iepriekš pieļāva B.Obama. "Pakistāna ir suverēna valsts," viņš uzsvēra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits