Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Malaizija varētu atsākt pirms desmit gadiem pazudušās reisa MH370 lidmašīnas meklēšanu

Malaizijas varasiestādes varētu atsākt 2014.gadā lidojuma laikā no Kualalumpuras uz Pekinu pazudušās pasažieru lidmašīnas meklējumus Indijas okeāna dienvidos, svētdien paziņoja Malaizijas transporta ministrs Entonijs Loks.

Viņš sacīja, ka ASV Teksasas štatā bāzēta jūras robotikas kompānija "Ocean Infinity" ir piedāvājusi meklēt lidmašīnu ar nosacījumu, ka, ja nekas netiks atrasts, tā par veikto darbu neprasīs samaksu. 2018.gadā ASV kompānija jau mēģināja atrast lidsabiedrības "Malaysia Airlines" reisa MH370 lidmašīnu, kurā bija 239 cilvēki, pārsvarā Ķīnas pilsoņi, un kura neilgi pēc pacelšanās pazuda 2014.gada 8.martā. Tiek uzskatīts, ka lidmašīna avarēja Indijas okeāna dienvidos.

Ministrs klāstīja, ka vēlas iepazīties ar kompānijas jaunāko piedāvājumu un, ja tās būs pārliecinošs, viņš centīsies iegūt Malaizijas valdības atbalstu jaunam līgumam par meklēšanas atsākšanu.

Pēc avārijas dārgā meklēšanā ar vairāku valstu iesaisti neizdevās atrast nekādus pavedienus, lai gan atlūzas tika izskalotas Āfrikas austrumu piekrastē un Indijas okeāna salās. Arī "Ocean Infinity" privātajā meklēšanā 2018.gadā nekas netika atrasts.

"Ocean Infinity" valdes priekšsēdētājs Olivers Pankets laikrakstam "New Straits Times" teica, ka kopš 2018.gada uzņēmums ir attīstījis tehnoloģijas, lai varētu atgriezties pie MH370 meklēšanas. 

Malaizijas transporta ministrs atteicās atklāt "Ocean Infinity" prasīto samaksu, ja tā atrastu lidmašīnu, sakot, ka par to ir jāvienojas. Loks teica, ka izmaksas nav problēma un ka viņš neparedz nekādus šķēršļus meklēšanai.

Svētdien Kualalumpurā notika piemiņas pasākums, kurā pulcējās Malaizijas, Austrālijas, Ķīnas un Indijas pilsoņu, kas atradās pirms desmit gadiem pazudušajā lidmašīnā, tuvinieki. 

Pasažieru tuvinieki pauda prieku par iespējamu lidmašīnas atrašanu, jo vēlas noskaidrot patiesību, kas notika ar lidmašīnu. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits