Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Malaizijas tiesa pazudušās lidmašīnas lietā valdībai liek nevilcināties ar atbildi

Malaizijas tiesa pazudušās Malaysia Airlines lidmašīnas lietā noteikusi termiņu, kādā valdībai un aviokompānijai jāatbild uz lidmašīnas pasažiera, kāda biznesmeņa, divu dēlu iesniegto sūdzību. Valdībai un aviokompānijai, kuras iesniedzēji apsūdz nolaidībā, jāsniedz atbilde līdz 15. decembrim, vēsta The Australian.

Šī ir pirmā oficiālā prasība tiesā pret Malaizijas valdību un aviokompāniju Malaysia Airlines. Apsūdzības puse uzskata, ka lidmašīnas pazušanā vainojama aviokompānijas nolaidība un zemie drošības standarti, bet valdība tiek apsūdzēta pasīvā rīcībā – gaisa satiksmes kontrole pēc lidmašīnas pazušanas no radaru ekrāniem uzreiz necentās nodibināt kontaktus ar aviolainera pilotiem. Tāpat apsūdzības tiek vērstas Malaizijas Imigrācijas dienesta virzienā, kuri pieļāva, ka reisā MH370 iekļuva arī vairākas personas ar viltus identitātēm.

Jau vēstīts, ka 8. martā mīklainos apstākļos pazuda Malaysia Airlines laineris ar 239 cilvēkiem uz klāja. Aptuveni stundu pēc pacelšanās lidmašīna pazuda no radaru ekrāniem, bet, visticamāk, vēl vairākas stundas turpināja lidojumu, līdz izbeidzās degviela. Izmeklētāji uzskata, ka aviolaineris avarējis kaut kur Indijas okeānā.

Līdz šim atlūzu meklēšanas operācija, kas jau kļuvusi par vērienīgāko un dārgāko aviokatastrofu vēsturē, nav nesusi būtiskus rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits