Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mali hunta un Rietumāfrikas valstis noslēdz vienošanos par pāreju uz konstitucionālu varu

Mali militārā hunta un Rietumāfrikas valstu ekonomiskā kopiena (ECOWAS) piektdienas vakarā paziņoja par vienošanās noslēgšanu, kas paredz sankciju atcelšanu un apvērsumā iesaistīto amnestiju.

Vienošanās rada pamatu konstitucionālas varas atjaunošanai pagaidu līdera vadībā, kurš pārraudzīs demokrātiskas vēlēšanas un risinās krīzi valsts ziemeļos, kur varu sagrābuši islāmisti un tuaregi.

ECOWAS vadītājs Kotdivuāras prezidents Alasans Uatara paziņojis, ka sankcijas tiks atceltas nekavējoties. Tāpat prezidents Amadū Tumani Turē, kurš tika gāzts 22.marta apvērsumā un kopš tā laika nav redzēts, varēs armijas aizsardzībā dzīvot, kur vēlas.

Kā ziņots, ECOWAS pirmdien noteica "pilnīgu embargo" Mali militārajai huntai, kas paredz robežu slēgšanu tirdzniecībai un valsts bankas kontu iesaldēšanu.

Dumpinieku līderi sevi pasludinājuši par Nacionālo demokrātijas iedibināšanas padomi, apvērsumu pamatojot ar līdzšinējās valdības "nespēju" tikt galā ar tuaregu sacelšanos, kas pārņēmusi valsts ziemeļdaļu.

Pēc apvērsuma tuaregu nemiernieki un islāmistu grupējumi pārņēma kontroli ziemeļdaļas lielākajās pilsētās. Līdz ar to valsts faktiski sadalīta divās daļās - ziemeļdaļu kontrolē nemiernieki, dienviddaļu - hunta, bet radikālie islāmisti izmantojuši sajukumu, lai vairākos apvidos ieviestu šariatu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits