Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Marts Lārs atgādina parkomunisma noziegumiem

Bijušais Igaunijas valdības vadītājs Marts Lārs publicējis komentāru ietekmīgā ASV laikraksta The Wall Street Journal slejās, atgādinot par PSRS komunistiskā režīma noziegumiem, kas bijuši ne mazāki par nacistiskās Vācijas noziegumiem. M.Lāru uz komentāra publicēšanu pamudināja Krievijas asā reakcija uz ASV prezidenta Džordža V.Buša izteikumiem par padomju komunismu un nacistu fašismu kā XX gadsimta lielākajiem ļaunumiem. Krievijas Ārlietu ministrija pauda viedokli, ka komunisma pielīdzināšana nacismam aizvaino Otrā pasaules kara veterānus, kas cīnījās pret nacismu.

M.Lārs uzskata, ka Dž.V.Buša paziņojums bija pareizs. "Patiešām, nav lielas atšķirības starp Hitlera Vāciju un Staļina Krieviju. 1939.gada septembrī, kad sākās Otrais pasaules karš, nacistiskā Vācija un PSRS bija sabiedrotās; Staļins un Hitlers kopā sāka šo karu," raksta M.Lārs. Viņš atgādina par Ribentropa—Molotova paktu un Polijas okupāciju. "Šajā laikā Staļins bija uzticamākais Hitlera sabiedrotais. Bez padomju naftas un graudiem Hitlers diez vai būtu izturējis pirmo kara gadu," secina M.Lārs.

Viņš atgādina, ka Otrais pasaules karš nebeidzās ar nacisma sakāvi, jo Austrum–eiropas valstīm kara sekas izdevās pārvarēt tikai pēc 1991.gada, kad sabruka padomju impērija. "Ja divi bandīti cīnās viens pret otru, un viens no viņiem nogalina otru, tas nenozīmē, ka pirmais bandīts ir mazāks noziedznieks," secina M.Lārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits