Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Medvedevs gada laikā nav izkļuvis no Putina ēnas

Pirmdien pagāja tieši gads kopš Dmitrija Medvedeva ievēlēšanas Krievijas prezidenta amatā, bet politikas analītiķi uzskata, ka D.Medvedevam vēl aizvien nav izdevies izkļūt no sava priekšteča Vladimira Putina ēnas. Arī lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju apzinās, ka īstais valsts vadītājs joprojām ir tagadējais premjers V.

Putins. Levadas centra aptaujā tikai 12% aptaujāto pauda viedokli, ka D.Medvedeva rokās ir koncentrēta reāla vara. Trīsreiz vairāk aptaujāto domā, ka īstais vadonis ir V.Putins. Levadas centra pārstāvis Aleksejs Graždankins laikrakstam Vedomosti stāsta, ka šī iemesla dēļ prezidenta amats ir zaudējis savu vērtību. Arī politologs Andrejs Piontkovskis uzskata, ka D.Medvedevs ir tikai paklausīgs instruments V.Putina rokās.

Gada laikā kopš nākšanas pie varas D.Medvedevam nācies izturēt ļoti nopietnus pārbaudījumus, jo Krievija iesaistījās karā pret Gruziju un nespēja izvairīties no ekonomikas lejupslīdes. Taču analītiķi spriež, ka D.Medvedevs bijis pasīva novērotāja lomā, jo visus svarīgākos lēmumus pieņēma V.Putins. Opozīcijas politiķis Garijs Kasparovs pieļāvis iespēju, ka V.Putins mēģinās padarīt D.Medvedevu par grēkāzi, "jauno Gorbačovu", uz kuru novelt atbildību par Kremļa politikas neveiksmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits