Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Mēģina novērst eksplozijas Fukušimas 1.AES reaktorā

Japānā ceturtdienas naktī tika uzsākta slāpekļa gāzes iesūknēšana Fukušimas 1.atomelektrostacijas (AES) 1.reaktorā, lai novērstu jaunas eksplozijas, kuras var izraisīt gāzveida ūdeņraža uzkrāšanās šajā reaktorā, paziņoja Fukušimas 1.AES operatorfirma "Tokyo Electric Power Co." (TEPCO).Pēc 11.marta zemestrīces un cunami, kurā tika bojātas Fukušimas 1.

AES reaktoru dzesēšanas sistēmas, trijos no tās sešiem reaktoriem notika ūdeņraža uzkrāšanās izraisītas eksplozijas. Eksplozijas notika, ūdeņradim sajaucoties ar skābekli.Eksperti uzskata, ka detonācijas risks var pieaugt, kodoldegvielas stieņiem atdziestot un tvaikam šo stieņu apvalkā kondensējoties ūdenī, jo šādi samazinātos spiediens šajā apvalkā un tur pa plaisām ieplūstu gaiss.Slāpeklis tiek iesūknēts, lai ar to aizstātu skābekli. Ir paredzēts iesūknēt 6000 kubikmetrus slāpekļa, un šis process var ilgt sešas dienas, paziņoja TEPCO.TEPCO plāno piesardzības apsvērumu dēļ iesūknēt slāpekļa gāzi arī 2. un 3.reaktorā.Jaunu ūdeņraža eksploziju novēršana tiek uzskatīta par vienu no prioritātēm Fukušimas 1.AES kodolkrīzes risināšanā, jo šie sprādzieni var izraisīt jaunas radiācijas noplūdes un reaktoru bojājumus.Japānā 11.martā notikušajā 9,0 ballu zemestrīcē un tās izraisītajos cunami tika nopietni bojāta Fukušimas 1.AES reaktoru dzesēšanas sistēma. Bojājumu dēļ notika vairākas eksplozijas un avārijas, kas izraisīja arī radiācijas noplūdes. Situācija Fukušimas 1.AES vēl arvien nav noregulēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits