Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Meksika piedāvā divus miljonus par katru narkobaronu

Meksikas ģenerālprokurors pirmdien publicējis 24 valsts meklētāko narkobaronu vārdus, piedāvājot par katru 2 miljonus dolāru (1,03 miljoni latu) lielu atlīdzību, ziņo BBC.

Meksikā darbojas seši lieli narkokarteļi, kas cīnās par iespēju iekļūt pasaules lielākajā narkotiku tirgū — ASV. Meklētāko narkobaronu vidū iekļauts arī spēcīgā karteļa Sinaloa galva Hoakins Guzmans, kurš iekļauts biznesa žurnāla Forbes pasaules miljardieru sarakstā.

Meksikas ģenerālprokurora paziņojums publicēts pirms trešdien paredzētās ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones vizītes kaimiņvalstī.

Pēdējo divu gadu laikā narkokarteļu savstarpējās cīņas rezultātā bojā gājuši vairāk kā astoņi tūkstoši cilvēku. Meksikas prezidents uz robežu ar ASV nosūtījis tūkstošiem kareivju, lai apkarotu narkobandas.

Palīdzību Meksikai piedāvājusi arī ASV, kuru uztrauc plašā vardarbība un cilvēku nolaupīšanas tās pierobežā. Sagaidāms, ka tuvākajās dienās Amerika paziņos par lielāku skaitu federālo aģentu un nacionālo gvardu nosūtīšanu uz robežu ar Meksiku, lai cīnītos pret narkotiku ieplūšanu valstī un apturētu ieroču plūsmu no ASV uz Meksiku. Tie bieži vien tiek izmantoti narkokarteļu savstarpējā cīņā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits