Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

MH370 lainera meklēšana: Samaksa tikai par pozitīvu rezultātu

Malaizijas valdība parakstījusi līgumu ar ASV bāzētu privātu tehnoloģiju uzņēmumu, lai meklētu 2014. gadā pazudušā Malaysia Airlines lainera vraku, taču šoreiz valdība norādījusi, ka kompānija naudu nesaņems, ja nesasniegs gaidīto rezultātu. Proti, uzņēmumam Ocean Infinity samaksu par pūlēm cerības ir saņemt vien tad, ja vraks tiks atrasts, vēsta CNN.

Šobrīd panākta vienošanās par 90 dienu ilgu meklēšanas posmu, kura laikā tiks pārmeklēts apmēram 25 000 kvadrātkilometru liels apgabals Austrālijas rietumu piekrastē, tālāk uz ziemeļiem no sākotnējā pārmeklējamā apgabala.

Ocean Infinity specializējas augstas izšķirtspējas ģeofizisko datu iegūšanā zem ūdens un meklēšanā iesaistīsies ar dažādām tehniskām ietaisēm, tostarp astoņiem no attāluma vadāmiem zemūdens robotiem aprīkotu komandkuģi Seabed Constructor ar 65 cilvēku lielu apkalpi.

Zemūdens droni spēj pārmeklēt 1200 kvadrātkilometrus dienā, kas nozīmē, ka ideālā gadījumā minētā apgabala pārmeklēšanai būtu vajadzīgas vien aptuveni 20 dienas. Tādējādi, ja nekas netiks atrasts, meklēšanu 90 dienu periodā būs iespējams izvērst arī ārpus sākotnējās pārmeklējamās teritorijas.

Vienošanās ar Malaizijas valdību parakstīta, klātesot arī vairāku bojāgājušo tuviniekiem.

Uzņēmuma atlīdzības cenrādis ir dinamisks - ja Ocean Infinity ekspertiem izdosies atlūzu lauku, pilotu kabīnes balss ierakstītāju vai lidojuma datu ierakstītāju uziet pirmajos 5000 pārmeklētajos kvadrātkilometros, uzņēmums saņems 20 miljonus ASV dolāru. Turpretī, ja atlūzas tiks uzietas ārpus nospraustā 25 000 kvadrātkilometru apgabala, panākta vienošanās par atlīdzību jau 70 miljonu ASV dolāru apmērā.

Jāatgādina, ka Malaysia Airlines aviolainera pazušana ir mūsdienu aviācijas lielākā neatrisinātā mīkla - lidmašīna 2014. gada 8. martā reisā MH370 bija devusies no Kualalumpuras uz Pekinu, kad neilgi pēc pacelšanās pazuda no radaru ekrāniem. Eksperti, analizējot pieejamos datus, secinājuši, ka lidmašīna turpinājusi lidot vēl astoņas stundas, līdz tai, visticamāk, izbeigusies degviela un lidaparāts iegāzies okeānā. Traģēdijā bojā gāja 239 cilvēki. Mēģinājumi atrast reisa MH370 lainera vraku izvērtās par dārgāko šāda veida operāciju, kas pagaidām nav nesusi cerētos rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits