Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ministrs: Naftas noplūde no avarējušā kuģa ir nopietnākā dabas katastrofa Jaunzēlandes piekrastē

Naftas noplūde no pagājušajā nedēļā uz rifa uzskrējušā konteinerkuģa Rena ir nopietnākā dabas katastrofa, kāda pieredzēta Jaunzēlandes piekrastes ūdeņos, otrdien apliecināja vides ministrs Niks Smits. Vētrā naktī kuģim nodarīti jauni bojājumi, no tā izplūdušās naftas apjoms pieckāršojies, sacīja ministrs.

"Man ir jāatzīst, ka šis notikums sasniedzis tādu pakāpi, kad tas ir kļuvis par Jaunzēlandes piekrastē notikušo nopietnāko dabas katastrofu," Smits apliecināja žurnālistiem Tauranā, kur savulaik tīrās pludmales tagad klāj naftas piesārņojums.

Otrdien no avarējušā kuģa Plenti līča ūdeņos nonākušas 350 tonnas smagās degvielas naftas, un varasiestādes neko nav varējušas darīt, lai to novērstu, atzina ministrs.

"Tā ir mana pārliecība, ka traģiskie notikumi, kurus mēs redzējām izvēršamies, sākot ar brīdi, kad Rena trešdienas pirmajās stundās uzskrēja uz rifa, bija absolūti nenovēršami," norādīja Smits.

20 tonnas naftas, kas no kuģa izplūda, kad tas trešdien 22 kilometru attālumā no krasta uzskrēja uz rifa, pēc nule notikušās noplūdes liekas pat salīdzinoši maz.

Kad pret avarējušo kuģi sāka sisties piecus metrus augsti viļņi, tā degvielas tvertnē radās plaisas, un glābšanas komanda, kas atradās uz kuģa, otrdien tika evakuēta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits