Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Moldovas mediķiem aizliedz veikt operācijas, izmantojot celtniecības instrumentus

Moldāvijas ārstiem oficiāli aizliegts darbā izmantot nemedicīniskus instrumentus. Šādu rīkojumu izdevusi valsts Veselības aizsardzības ministrija, balstoties uz īpašas komisijas slēdzienu. Komisija tika izveidota pēc tam, kad noskaidrojās, ka operāciju laikā Moldovas ķirurgi plaši izmanto celtniecības urbjus un plakanknaibles, vēsta Krievijas televīzijas kanāls Vesti 24.

Atbilstoši valsts premjerministra Jurija Lankes rīkojumam, visās Moldovas slimnīcās arī veikta aprīkojuma inventarizācija un ir sastādīti visu trūkstošo medicīnisko instrumentu saraksti, kuru iegādei nepieciešamie līdzekļi tiks piešķirti no valsts budžeta.

Moldovas iedzīvotāji par viņu ārstēšanas metodēm ieinteresējās pēc tam, kad internetā parādījās video, kurā redzams, kā bērnam veic operāciju, izmantojot celtniecības urbi un sarūsējušas plakanknaibles. Kā noskaidrojās, ierakstu internetā bija izvietojuši paši mediķi, kuri bija zaudējuši cerības citos veidos panākt nepieciešamā aprīkojuma piešķiršanu.

Noskaidrojās, ka celtniecības instrumentu izmantošana valsts vadošajā slimnīcā – Kišiņevas Ignatenko vārdā nosauktajā klīnikā, kurā gadā tiek veikts ap trim tūkstošiem operāciju, jau sen kļuvusi par normālu praksi. Piemēram, pirms desmit gadiem uz slimnīcas operāciju galda nomira pacients pēc tam, kad ķirurgs ar celtniecības urbi trāpīja viņam sirdī.

Pēc tam, kad situācija slimnīcā nonāca sabiedrības uzmanības centrā, klīnikā tika veikta izmeklēšana, kuras rezultātā iestādes direktoram Nikolajam Starčukam tika izteikts rājiens. Izmeklēšanas gaitā arī tika noskaidrots, ka celtniecības instrumentu izmantošana operācijās ir ilggadēja iekšējā konflikta klīnikā sekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits